3. srpna 2024 11:45

Rozchod neměl na české profíky vliv. Tenisový pár veze domů zlato

Nějakou dobu to vypadalo, že se na české sportovce na olympijských hrách štěstí neusměje, situace se ale podle všeho začíná obracet. Bronz českých kordistů následovalo rovnou zlato, které si domů přiveze tenisový pár ve složení Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč.

V olympijském finále tenisového mixu vyzvali čínský pár Čang Č´-čen a Wang Sin-jü čeští tenisté Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková. Ti pár dnů před zahájením olympiády oznámili, že se rozchází jako pár. Což byl šok pro fanoušky, kteří se báli, aby se dvojice snesla na kurtu. Jenže oba tenisté ukázali, že jsou profesionálové.

„My jsme až takoví profíci, že jsme se rozhodli rozejít, abychom se soustředili na medaili,“ žertoval o povaze jejich vztahu Macháč. Brzy se ukázalo, že slovo „profíci“ je opravdu na místě.

Čtěte také: Vztah Siniakové s Macháčem? Top secret, jsme profíci, tak jsme se rozešli, smáli se po finále

Nelítostný souboj

„Jsem hrozně moc ráda, že Česku přineseme medaile. Vypadá to, že máme trošku smolíka. Všem sportovcům to nějak utíká, prokluzuje mezi prsty. Je to vlastně jediné finále, kde i když člověk skončí druhý, má medaili, což se vlastně na grandslamech moc nestává. Tam si vás nikdo nemapatuje, když prohrajete,“ uvedla Siniaková před finálním zápasem.

Češi během třiadvaceti minut ovládli první set. Číňané se ale nevzdali snadno a uchválili druhý set. O vítězství mohl rozhodnout jen super tiebreak. Číňané získali převahu 3:0 a za pár okamžiků ji vystupňovali na 8:6. Češi dorovnali na 8:8 a nakonec poslední set ovládli v poměru 10:8.

Dostavila se obrovská radost a také dojetí. Kateřina svého spoluhráče objala a kamery zaznamenaly, že mu dala pusu. Je tedy možné, že po sportovním úspěchu dají ještě jednu šanci i svému vztahu.

Zdroje: iSport/Prima ŽENY

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický