29. března 2024 11:35

Zemřel legendární československý boxer Imrich Parlagi. Před 10 lety přežil „podřezání krku“

Těsně před Velikonocemi zasáhla nejen slovenské, ale i české fanoušky boxu smutná zpráva. Imrich Parlagi, označovanými mnohými za legendu československého boxu, ve středu zemřel. Letos v říjnu by oslavil 60. narozeniny.

„Ať odpočívá kamarát. Mnoho jsem s ním zažil v Loky Košice jako dorostenec v největší slávě boxu ve Vranove. Byl to Pán boxer,“ vyjádřil se k úmrtí Parlagiho jeho dávný kamarád Rado. Tragickou zprávu zveřejnil právě boxerský klub z Vranova, v němž uznávaný boxer začínal a za nějž slavil v tehdejší federální lize řadu úspěchů.

Čtěte také: Bývalý šampion v boxu zemřel ve spršce kulek. Znepřátelil si nesprávné lidi, komentuje tisk

„Se zármutkem Vám oznamujeme, že dnes odešla do boxerského nebe legenda československého boxu Imrich Parlagi. Poslední rozloučení s rodinou, přáteli a veřejností se bude konat ve Vranove, v Dome smútku na Mlýnskej ulici, v úterý 2.4.2024 ve 14:00 hodin. Imro, čest Tvé památce, odpočívej v pokoji,“ uvedl ve středu 27. dubna klub (ve slovenštině) na svých sociálních sítích.

Zo zármutkom Vám oznámujeme, že dnes odišla do boxerského neba legenda Československého boxu Imrich Parlagi. Posledná...

Posted by MŠK Vranov n.T. BOX CLUB on Wednesday, March 27, 2024

Po konci své úspěšné boxerské kariéry se bývalý šampion Imrich Parlagi odebral na odpočinek, avšak zamýšlený klid nenašel. V roce 2014 během popíjení s kamarády došlo ke konfliktu, během nějž na Parlagiho jeden z jeho kamarádů vytáhl vojenský nůž a „podřezal mu krk“. Útok naštěstí nebyl fatální. „Rána naštěstí minula všechny důležité struktury včetně krčních tepen,“ popsal tehdy lékař.

Zdroj: regióny.sk, noviny.sk

Video, které jste možná minuli: Zápasníci nás stojí miliony, prozradil promotér Le Sy. A dělá Clash reklamu na Okamuru?

Tomáš Durčák

redaktor FTV Prima, lifestyle

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný