7. dubna 2019 16:14

Real Madrid konečně představil svůj nový stadion. V čem bude nejlepší na světě?

Madridský velkoklub chce svým novým svatostánkem všem vyrazit dech.

Už delší čas se mluvilo o novém stadionu Realu Madrid, ale až teď ho oficiálně představil prezident klubu Florentino Pérez se slovy: "Nové Santiago Bernabéu bude nejlepším stánkem na světě." Co všechno nabídne?

Nepůjde o zcela nový stadion, ale o přestavbu toho stávajícího, jenže přestavbu skutečně důkladnou, která vyjde klub na astronomických 500 milionů eur (zhruba 13 miliard korun). Klub si na něj musel vzít úvěr, který bude splácet 30 let.

Kapacita stadionu naroste jen o zhruba 3000 míst na 84 tisíc sedaček, protože budou odstraněny dva velké pilíře nosné konstrukce. Stavba dostane zcela nový plášť a hlavně zcela zatahovatelnou střechu, takže fotbalisté ani diváci už nezmoknou.

Zcela nevídané budou možnosti projekcí. Nad hlavami diváků se objeví obří projekční prstenec a jako obrazovka bude sloužit i nemalá část vnější kovové konstrukce. Vylepšeny budou veškeré interiéry včetně muzea připomínající slavnou historii Bílého baletu.

Rekonstrukce bude trvat hruba čtyři roky a všechny velké stavební úpravy proběhnou vždy mimo sezonu, takže se klub nebude muset dočasně stěhovat nikam jinam. Stadión Santiago Bernabéu stojí od roku 1947, poslední velkou úpravou prošel v polovině 90. let.

Jak se vám návrh nového stadionu Realu Madrid líbí?

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný