14. června 2024 11:45

Podřídím vše tomu, abych zvítězil. Procházka se exkluzivně vyjádřil k odvetě s Pereirou

Jiří Procházka: Chci v nás Češích probouzet větší hrdost

A je to tady, domněnky se potvrdily. Jiřího Procházku čeká příští souboj pod značkou UFC už 29. června v Las Vegas. A znovu se střetne s brazilským rivalem Alexem Pereirou, tedy stávajícím šampionem polotěžké váhy. „S tím, co předvedl v posledním zápase, mám o to větší chuť jít a čelit mu,“ pochvaluje si Procházka ve vyjádření pro CNN Prima NEWS. Původně měl v hlavní bitvě turnaje UFC 303 nastoupit nejslavnější MMA bojovník Conor McGregor proti Michaelu Chandlerovi. Duel byl ale odvolán a bitvu večera přijali rivalové polotěžké divize.

Abú Zabí, Las Vegas, Singapur, New York, Las Vegas a 29. června opět Las Vegas – trajektorie zápasů Jiřího Procházky ve slavné organizaci UFC. V Singapuru 12. června 2022 vybojoval titul polotěžké divize a na konci června dostane možnost si jej vzít zpět v odvetě s přemožitelem Alexem Pereirou z Brazílie.

Mohlo by vás zajímat: Vémolova vítězná rozlučka. Ve šlágru Oktagonu ukončil rivala Végha ve druhém kole

„Po mém posledním vítězném zápase v UFC jsem si zažádal o dalšího soupeře a UFC mi vyhovělo. Tudíž je tady titulová šance, titulový souboj, Alex Pereira. Je přede mnou příprava a všechny věci, které k tomu patří, tak jdeme do toho,“ uvádí český samuraj v exkluzivním vyjádření pro CNN Prima NEWS. „Možná je pro mě i lepší, že je to v co nejkratší době. Protože zápas bude hned navazovat, nebudu mít delší proluku. Můžu si nyní vzít, co mi hrálo v hlavě poslední dva roky,“ dodal.

Procházka je navíc rád, že majitelem titulu polotěžké váhy zůstal i po dubnovém souboji v Las Vegas jeho přemožitel Pereira. „Stojím strašně o zápas právě s Alexem. Před jeho střetem s Jamahalem Hillem jsem říkal, že je mi jedno, kdo vyhraje, ale chci zápasit o titul. Nebylo mi to jedno, opravdu jsem si říkal, jestli se s někým utkat, tak s Alexem. Je to tady, a za to jsem vděčný. Je to velká věc,“ pochvaluje si bojovník z Hostěradic.

„S tím, co Alex předvedl v posledním zápase, mám o to větší chuť jít a čelit mu. A předvést… Já sám nevím co, ale něco, co zapne sama ta chvíle. Podřídím vše tomu, abych zvítězil,“ dodává jednatřicetiletý bijec.

Turnaj UFC 303 se odehraje opět v lasvegaské T-Mobile aréně, kde Procházka 13. dubna porazil technickým knockoutem posledního soupeře Aleksandara Rakiče už ve druhém kole. Původně měl v hlavní bitvě večera nastoupit nejslavnější MMA bijec Conor McGregor proti americkému ranaři Michaelu Chandlerovi. Už dlouho se ale spekulovalo, že bouřlivý Ir do duelu nenastoupí, což se potvrdilo. Je údajně zraněn. O hlavní střet turnaje s číslem 303 se tak postarají Procházka s Pereirou.

Zdroj: CNN Prima News, autorský text

Video, kteér vám mohlo uniknout: Zpěv Karla Gotta mi dal emoci, kterou jsem potřeboval, říká Vémola po triumfu nad Véghem

Ondřej Němec

redaktor FTV Prima, CNN Prima NEWS

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný