22. listopadu 2019 14:37

Nejdražší fotbalový přestup všech dob! Mbappé má přejít do Realu za rekordní sumu

Fotbal pozná nového krále, tedy alespoň podle výše přestupové částky.

Kylian Mbappé by se měl stát nejdražším fotbalovým hráčem historie. Světová média píší o částce 398 milionů euro, za kterou by měl přestoupit v létě z francouzského PSG do španělského Realu Madrid. Razantně tak překoná dosavadního rekordmana Neymara. Toho v roce 2017 koupilo právě PSG od Barcelony za 222 milionů euro.

Španělský gigant Real má opravdu velkou touhu nahradit ve svých útočních řadách legendárního Ronalda. Dvacetiletý francouzský fenomém Mbappé se jeví jako nejlepší kandidát, jelikož už patří mezi největší fotbalové hvězdy planety a přitom má ještě značný potenciál do budoucnosti.

Částku přitom nepřímo vyšrouboval právě Neymar, který chce co nejdříve opustit řady PSG a kdyby odešel i Mbappé, přišel by bohatý pařížský velkoklub o dvě svá největší esa. Proto PSG chystá Mbappému razantně vylepšenou dlouhodobou smlouvu, kterou on má zájem podepsat, což vyprovokovalo Real k razantnímu přihození.

Podle nové smlouvy by se stal Mbappé taky nejlépe placeným mladým fotbalistou. Už dnes je s měsíčním platem 325 tisíc liber na druhém místě za Lukou Jovićem z Realu Madrid, kterému měsíčně přistane na účtě 365 tisíc liber.

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný