2. srpna 2023 12:10

Koleno se zlomilo jako větev. Marcelo způsobil nejošklivější zranění v dějinách fotbalu, z videa mrazí

Legendární brazilský fotbalista Marcelo Vieira da Silva, který největší slávu získal s Realem Madrid, stojí za ošklivým zákrokem, který někteří experti i fanoušci vyhodnotili jako nejhorší zranění v dějinách fotbalu. Pohled na prolomené koleno není vhodný pro citlivé povahy.

Marcelo patří k hráčům, kteří prosluli nejen vynikající kopací technikou, ale také chováním na hřišti. Legendární obránce rozhodně nikdy nepatřil k zákeřným či agresivním hráčům. Sám byl upřímně zděšený z toho, co způsobil jeho nešťastný zákrok.

Dlouholetý pilíř Realu Madrid nyní působí ve službách brazilského klubu Fluminense. Během utkání Poháru osvoboditelů způsobil hrozivé zranění Lucianu Sánchezovi z Argentinos Juniors. Argentinský obránce skončil v obrovských bolestech s vykloubeným kolenem. Když zákrok ukázaly kamery v záznamu, tak se nejednomu fanouškovi udělalo zle od žaludku. Sánchezova noha bohužel připomínala zlomenou větev.

Marcelo po zákroku uviděl červenou kartu, více ho ale mrzelo, že protihráči způsobil ošklivé zranění. Ze záběrů je vidět, že vedl míč a šel do kličky. Nikoho úmyslně zranit nechtěl, celá situace byla dílem souhry náhod. Podle argentinských médií čeká Sáncheze s vykloubeným kolenem pauza osm až dvanáct měsíců.

„Dnes jsem zažil na hřišti velmi těžký okamžik. Nechtěně jsem zranil kolegu fotbalistu. Chci mu popřát co nejlepší uzdravení a posílám mu všechnu sílu světa,“ napsal na Instagramu pětatřicetiletý Brazilec.

Trenér Fluminense Fernando Diniz, který je aktuálně také dočasným koučem brazilské reprezentace, na tiskové konferenci označil Marcelův zásah za nešťastný a uvedl, že si zkušený obránce červenou kartu nezasloužil.

Nad záběry děsivého zranění, které na sociálních sítích obletěly celý svět, horlivě diskutují odborníci i fanoušci. V jednom se ale shodují. „Bylo to jedno z nejhorších zranění, které jsem kdy viděl,“ napsal na Twitteru novinář Roberto Rojas. „Je to asi to nejhorší, co jsem viděl,“ přidal se uživatel SuzeSport.

Utkání na Stadionu Diega Armanda Maradony v Buenos Aires skončilo remízou 1:1. O postupujícím do čtvrtfinále jihoamerické obdoby Ligy mistrů se rozhodne příští týden na Maracaná v Riu. Výsledek ale není to hlavní, o čem se nyní mluví. Kvalitní fotbal tentokrát zcela zastínilo zranění, ze kterého opravdu běhá mráz po zádech všem, kteří někdy hráli fotbal.

Zdroj: Marca, ESPN

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický