11. srpna 2016 15:01

Které olympijské medaile je nejsnadnější vyhrát? A které naopak nejtěžší? Tady je žebříček!

Kdybyste začali zítra trénovat, tak možná už na příští olympiádě...

V populárním sportovním magazínu Fox Sports sestavili hodně troufalý žebříček. Hodnotí v něm, jakou máte v jednotlivých sportech šanci získat medaily - v jakých je nejtěžší se k medaily probojovat a v jakých je šance naopak celkem vysoká.

Hodnotili podle mnoha různých parametrů - tím hlavním byla míra konkurence v daných sportech na olympiádě, vyrovnanost světové špičky, nevypočitatelnost dané disciplíny a taky rozdíl, který je v daném sportu mezi amatéry a profíky. Ten taky určuje, kolik potřebujete času a úsilí, abyste se vůbec dostali na olympijskou úroveň.

Třeba první letošní český olympijský medailista Jiří Prskavec uspěl podle žebříčku ve zhruba středně obtížné disciplíně. Největší pomyslnou hodnotu mají podle magazínu medaile z golfu, běžeckých disciplín, plavání a tenisu.

Takže si žebříček pořádně nastudujte, začněte trénovat v nějakém snažším sportu a třeba na příští olympiádě.... Haha!

Olympijské sporty podle šance získat medaily (od nejlehčích po nejtěžší):

1. Lukostřelba/Střelba 2. Jachting 3. Moderní gymnastika 4. Moderní pětiboj 5. Synchronizované plavání 6. Šerm 7. Pozemní hokej 8. Fotbal 9. Skoky do vody 10. Trampolína 11. Sedmičkové ragby 12. Kánoe/Kajak 13. Házená 14. Badminton 15. Stolní tenis 16. Veslování 17. Cyklistika 18. Atletika (technické disciplíny) 19. Vodní pólo 20. Basketbal 21. Volejbal 22. Judo 23. Taekwondo 24. Box 25. Triatlon 26. Plážový volejbal 27. Jezdecké sporty 28. Zápas 29. Gymnasika 30. Vzpírání 31. Tenis 32. Plavání 33. Atletika (hromadné/běžecké disciplíny) 34. Golf

Myslíte, že takový žebříček vůbec může dávat smysl? A souhlasíte s pořadím?

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný