25. května 2024 18:21

Už můžu? Češi budou bojovat o zlato, Švédům dali sedm gólů

Doteď neporazitelní Švédové na mistrovství světa v Praze poprvé narazili do zdi. Přes drtivý nástup prohráli v sobotu odpoledne s českým týmem o čtyři branky.

Drtivé vítězství 7:3 nad Švédskem poslalo po 14 letech český tým do finále mistrovství světa v ledním hokeji. Hvězdami zápasu byli neprůstřelný brankář Lukáš Dostál a Martin Nečas, který si ke třem asistencím připsal i jeden gól. Po dvou brankách a jedné asistenci zaznamenali Dominik Kubalík s Lukášem Sedlákem.

Kaše po postupu do finále

Kaše: O tomhle sní každý malý kluk. 🥹 Snad to zítra dotáhneme! 🇸🇪⚔️🇨🇿 3:7

Posted by Český hokej on Saturday, May 25, 2024

Přečtěte si také: Bob a Bobek v sobě mají energii hokejového národa. Jejich kreace fanoušci milují

Klíčový okamžik zápasu přišel ve druhé třetině, kdy za stavu 2:2 Češi prožili naprosto snových 178 vteřin mezi 27. a 30. minutou, kdy Češi dali tři góly. Ondřej Kaše, Martin Nečas a vzápětí Dominik Kubalík vytvořili pohodlný náskok, který už Švédové nedokázali setřást. Po pátém gólu navíc švédský brankář Filip Gustavsson – do té chvíle nejlépe hodnocený gólman šampionátu – zamířil na střídačku.

Euforii, která v té době panovala v O2 aréně, takřka nejde popsat. „Dřeli jsme nadoraz, žrali led, střídání po střídání. Jsem strašně hrdý na celý mančaft, jak jsme k zápasu přistoupili,“ řekl po zápase obránce Michal Kempný.

Mohlo by vás také zajímat: Obrovská radost. Češi v semifinále totálně rozstříleli Švédy a v neděli budou bojovat o zlato

Švédové byli z výsledku očividně velmi frustrovaní. Do semifinálového klání vyhráli včetně čtvrtfinále s Finy všech osm utkání, inkasovali jen deset branek a bez úhony přečkali všech 17 oslabení. Kromě toho, že neprohráli jediný zápas, neprohrávali ani pouhý okamžik během žádného z utkání.

V neděli Češi nastoupí k boji o zlato se Švýcarskem, které na nájezdy senzačně porazilo kanadskou reprezentaci.

Zdroj: ČTK, CNN Prima NEWS

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Lidé se hádají o politiky na hokeji: Babiš byl mezi fanoušky, vláda ve VIP

Miroslav Honsů

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný