20. října 2024 10:36

Ohlasy na těsné a senzační vítězství Gelnarové. Polští fanoušci nechápou

Premiérové vítězství české bojovnice mezi profesionálkami někteří diváci hůře vydýchávali.

Tohle čekal málokdo. Česká influencerka a předchozí hvězda Clash of the Stars Hana Gelnarová porazila jako outsiderka na turnaji prestižní polské organizace KSW Dominiku Steczkowskou na body. Zaznamenala tak jediný triumf českých barev celého turnaje. Žádný další ze sedmičky českých bojovníků, jakými byli Ducár, Juráček nebo Martínek, totiž neuspěl.

„Trénovala jsem, jak jsem jen mohla. Cítím, že mám srdce bojovníka. Doufám, že jsem překvapila všechny hatery, kteří mi psali, že nevydržím ani první kolo,“ řekla po zápase se slzami v očích Gelnarová, kterou nerozhodil ani fakt, že se turnaj namísto její rodné Ostravy nakonec musel přesunout do polských Gliwic.

Zápas se přitom nevyvíjel úplně podle jejích představ. V prvním kole se spíše bránila, byla na ní vidět nervozita, ale postupně získávala sebevědomí, aktivitu a hlavně tvrdé a bodované zásahy. O vítězství nakonec museli rozhodnout rozhodčí, kteří viděli  jako vítězku právě českou bojovnici, ačkoliv nešlo o jednomyslné rozhodnutí (2:1), což se odrazilo i v komentářích na sociálních sítích.

„Myslím, že jsem asi viděl jiný zápas, protože Češka podle mě nevyhrála. Na ní samotné bylo vidět, jak byla z výsledku překvapená,“ okomentoval na Instagramu jeden z polských fanoušků. „Válečka roku, ale stejně k tomu budou psát čeští fanoušci, co nerozumí MMA, komentáře,“ poznamenal jiný. Z druhé strany zaznívalo, že dvouminutová kontrola Polky na zemi neznamená její vítězství. „Polka od druhého kola minimální aktivita, skoro žádné údery. Nevím, no, za mě Hanka zaslouženě dnes,“ zaznělo také.

Dosud Gelnarová bojovala jen v kleci Clash of the Stars, která je známá spíše pro bizarní souboje celebrit než sportovní stránku. Proto byla překvapená, když jí přišla pozvánka od KSW, coby jedné z největších organizací bojových sportů světa. „Říkala jsem si, jestli si ze mě někdo nedělá srandu. Ale nakonec jsem zjistila, že mají opravdu zájem,“ řekla v nedávném rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Čtěte také: Hajlování Gelnarové? Ukázka hlouposti, má jasno Le Sy. Že nevěděla, co dělá, těžko věřit, říká

Poprask kolem ní nedávno způsobila událost, kdy na sociálních sítích zveřejnila video, na němž hajlovala za zvuků německé nacistické písně. „Je to moje chyba, neznalost neomlouvá... Nic takového rozhodně nepodporuji,“ vysvětlovala později.

Zdroj: KSWTV

Video: rozhovor CNN Prima NEWS s Hanou Gelnarovou před premiérou v KSW

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický