1. června 2023 17:00

Elita freestylu nad Vltavou! COOLIFE FEST si nenechalo ujít přes 15 tisíc návštěvníků

Čtvrtý ročník největší freestyle show v Praze se uskutečnil pod taktovkou kanálu Prima COOL 27. května na Smíchovské náplavce.

Už od poledních hodin mohli návštěvníci sledovat exhibice zástupců několika freestyle sportů, kterým dominovala česká reprezentace freeskierů i světová skydiverská špička ve swoop freestyle, navštívit ukázku výstavy The World of Banksy nebo si poslechnout přednášku v Be!Explorer Zone. Ani tentokrát nechybělo MČR v BMX minirampě na pontonu uprostřed Vltavy, ze kterého si letos titul mistra ČR odnesl Miki Hovorka. Večer se lidmi zaplněná náplavka rozezněla v rytmech tracků DJ Wiche a Resta, jejich vystoupení završila famózní světelná Flyboard show Petra Civína. Program pokračoval IZY VAPE afterparty s DJ´s na lodi Cargo Gallery..

V sobotu 27. května nabídla Smíchovská náplavka čtvrtý ročník největší letní freestyle show COOLIFE FEST. Na návštěvníky čekal našlapaný program v čele s exhibicemi reprezentantů a legend freeskiingu a snowboardingu, kteří předvedli své triky z jedenáctimetrové věže uprostřed Vltavy. Vedle něj byla připravena i minirampa pro MČR v BMX, ze kterého si letos titul mistra České republiky odnesl Miki Hovorka, vítězem závodu se stal ukrajinský závodník Yurii Illiushchenko. Škoda Best Trick Contest a poukázka na zapůjčení elektromobilu putovala do rukou amerického bikera Pata Caseyho za trik 180 Double Tailwhip Over Spine to Fakie to Frontflip. Nechyběla famózní ukázka Maylow Silvera na jetboardu, představil se také trojnásobný vicemistr světa na koloběžce Richard Zelinka. Celým dnem provedli ostřílení moderátoři Honza Bašný a Maty Vránek.

Z nebe se snášeli parašutisti a přistávali (nejen) do Vltavy

Po loňském kolosálním úspěchu u diváků nabídl program akce více prostoru zástupcům české i světové parašutistické špičky ve swoop freestyle v čele se světovou legendou Curtem Barholomewem a českou legendou této disciplíny Markem Rahbanim, kteří společně s dalšími reprezentanty předvedli dechberoucí triky v téměř stokilometrové rychlosti jen pár centimetrů nad hladinou řeky. Neopakovatelný zážitek všem zúčastněným potom zajistil německý swooper Kai Bunkus, kterému se podařilo přistát na jedoucím skútru uprostřed řeky, a nasadit tak laťku na příští rok o několik levelů výš.

Novinkou letošního ročníku byla Be!Explorer Zone, která nabídla několik zajímavých přednášek osobností z různých oborů v čele s povídáním dobrodruha, cestovatele a mentora Mikyho Škody, popularizátorky AI Sary Polak, Jiřího Kryštofa Jarmara & Vojtěcha Hlaváčka, autorů podcastu Brain We Are. O vesmíru, kosmických technologiích a inovacích mluvila Anička Rojková, o svých zážitcích pohovořil i cestovatel Slávek Král.

Akci připravila primácká agentura SOLOOTIONS. Partnerem akce COOLIFE FEST je Radio SPIN, které posluchačům přináší nejvíc rapu v republice. Letošní ročník COOLIFE FESTu se konal pod záštitou Mgr. Jana Chabra, zastupitele hl. města Prahy, Moniky Shaw Salajové, M.Sc., místostarostky městské části Prahy 5, a Ing. Milana Vrkoče, radního městské části Prahy 5.

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný