6. července 2024 06:00

5 nejlepších animovaných komedií, které vám okamžitě zvednou náladu

Hledáte-li způsob, jak si zlepšit náročný den, s vybranou pěticí animovaných komedií nemůžete sáhnout vedle. Přesvědčte se, že znáte všechny z nich.

05) 12 úkolů pro Asterixe

Když vás omrzí moderní animáky, nezbývá než sáhnout po klasice – a těžko hledat klasiku klasičtější, než je tato! Přichází k nám z dřevního roku 1976, ale její povídkový formát spolu s nestárnoucími morálními poučkami bez větších problémů platí i dnes. Kdo rok co rok při návštěvě úřadů nevzpomene na Dům, kde se zatmívá rozum, jako by nebyl…

04) Na vlásku

Na vlásku nabízí víc než jen sympatickou pohádku plnou sympatických hrdinů. Zkoumá také složitý a často obtížný vztah mezi matkou a dcerou a zabývá se tématy duševního zdraví, rodinné dynamiky a složitostí lidských emocí – a i díky tomu dokáže rezonovat na daleko hlubší úrovni než obyčejná řezačka proložená vtipy jako u Dnešní Průměrné Animované Pohádky™.

03) Shrek

A vlastně něco podobného lze říct i v případě Shreka. Jste mladý nepolíbený divák? Budete s jeho příběhem soucítit. Jste starý, životem strhaný divák? Budete mít nemlich stejnou reakci. Příliš často jsou hrdinové animáků nadlidi, s nimiž jaksi máme problém soucítit – ale v ojedinělých případech, jako je tento, film dovede diváka nejen pobavit, ale i procítit.

02) Simpsonovi ve filmu

Psal se rok 2007, když se žlutá rodinka konečně rozhoupala k celovečernímu dobrodružství – a byť ve své době film schytal řadu kritik, snad kvůli kultovnímu statusu seriálu (a snad i kvůli přístupu Pejska a Kočičky vařící scénář), s odstupem let se Simpsonovi ve filmu stali nefalšovanou moderní klasikou.

01) Zataženo, občas trakaře

Jak nejlépe vystihnout apel Zataženo, občas trakaře? Je to hlavně v překvapení diváka. V animácích jsme zvyklí na ledajaké ujeté nápady, dokonce i na scény příliš filmově odvážné vůči hraným filmům – ale jen výjimečný biják jako Zataženo se zmůže na maniakální a šílený děj o přeháňkách jídla způsobem, který nepřestává překvapovat a ohromně bavit ani ty nejprotřelejší z nás.

Zdroj: Autorský text

Video, které jste mohli minout: Trailer seriálového pokračování animáku Buchty a klobásy

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický