14. června 2023 17:20

Nejepičtější sci-fi seriál současnosti bude ještě velkolepější. U nového traileru vám spadne brada

Trailer 2. série sci-fi seriálu Nadace

Seriálové zpracování legendárních sci-fi románů chce být do budoucna ještě velkolepější. Podívejte se na nový trailer.

Kosmický osud lidstva se ocitne na rozcestí, jak ukazují výjevy z 2. série Nadace, která bude mít deset dílů a odbyde si svou online premiéru 14. července. Adaptace sci-fi klasiky od Isaaca Asimova o rozpadající se Galaktické říši byla dlouhou dobu považována za nezfilmovatelnou, až dostala více vyhovující seriálovou formu, která je údajně naplánovaná na vskutku monstrózních osm sezon.

Trailer se soustředí na konflikt mezi Císařem (Lee Pace) a Hari Seldonem (Jared Harris) s jeho příznivci věřícími v sílu psychohistorie. Velkou roli tentokrát sehraje objevení mentaliků, které zamíchá strukturou samotné Nadace a zažehne novou krizi. V dalších rolích uvidíme Lauru Birn, Cassiana Biltona nebo Terrence Manna.

Snad se tvůrcům povede napravit si reputaci po první nepříliš nadšeně přijaté 1. sérii, která chtěla být nesmírně originální, ale zastavila se někde na půl cesty, takže nebyla dost chytlavá a srozumitelná pro nováčky, ani dost věrná ději a duchu předlohy.

Nadace se mimochodem natáčela převážně v českých barandovských studiích. Showrunnery seriálu zůstávají David S. Goyer (seriálový Constantine, Blade) a Josh Friedman (Ledová archa, Terminátor: Příběh Sáry Connorové).

Zdroj: The Playlist

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný