30. května 2024 11:44

Rusové na MS nepatří, protože se neumí chovat, zmínil prezident Petr Pavel

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek přijal českou hokejovou reprezentaci a hráčům poděkoval za příkladnou reprezentaci České republiky. Prezident také uvedl, že podle něj je dobře, že Rusové se na MS v posledních letech neobjevují.

Prezident Petr Pavel českým hokejistům fandil přímo na stadionu, nyní je přijal na Hradě, kde jim znovu poděkoval za to, jakým způsobem Česko reprezentovali. Petr Pavel uvedl, že nejde jen o zlaté medaile, ale jde také o to, že hokejisté dokázali na chvíli spojit národ.

Rusko nikomu nechybí, uvedl Pavel

Prezident se také vrátil k neúčasti Ruska. To nesmí na hokejových šampionátech startovat, protože Putinův režim vede krvavou válku na Ukrajině. Petr Pavel mluvil o tom, aby hokejisté neposlouchaly hlasy, které se snaží jejich výkon snižovat a zisk zlata vysvětlovat tím, že v Praze chyběli ruští hokejisté. Podle prezidenta Rusové na MS nepatří.

Petr Pavel si neumí představit, že by se na ledě proháněli ruští hokejisté, zatímco jejich bratři ve zbrani vraždí a znásilňují na Ukrajině. Petr Pavel ale také uvedl, že Rusové podle něj na MS nepatří i kvůli tomu, že neumí unést sportovní porážky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jágr říkal, že finále rozhodnu. Sám jsem tomu ale moc nevěřil, uvedl Pastrňák

„Nechci tady rozebírat otázky, zda tam Rusové být měli, nebo ne,“ uvedl Pavel při setkání se zlatými hokejisty. „Už jenom za to, jak se zachovali na posledním mistrovství světa v Česku ve finále s Kanadou, si myslím, že tam být neměli,“ zmínil Pavel historickou ruskou ostudu.

Rusové se na MS v Praze v roce 2015 chovali jako burani. S Kanadou ve finále neměli šanci, prohráli 1:6 a pak odmítli vyslechnout hymnu vítězů. Podobně se zachovali také v roce 2010, když ve finále nestačili na český výběr. Ruští hokejisté mají problémy s chováním dlouhodobě, mezi jejich typické kousky patří také to, že odkládají medaile, pokud se nejedná o zlato.

Podívejte se, jak hokejisté slavili zlato s fanoušky:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný