24. července 2023 17:19

Procházka chystá návrat do klece s novým účesem. Pro boj mi přijde nejlepší, tvrdí

UFC bojovník Jiří Procházka o novém účesu a videohrách

Očekávaný zápas českého MMA bijce o titul se kvůli zranění Jamahala Hilla neuskuteční, i přesto Jiří Procházka naplno trénuje a pracuje na tom, aby byl po ošklivém úrazu co nejdříve zpátky. Pro svůj návrat do bojového režimu pak zvolil, jak už je u něj zvykem, nový výrazný účes. V čem se svou novou vlasovou image inspiroval?

Jiří Procházka měl v následujících měsících velké plány. Po nedobrovolné pauze kvůli ošklivému zranění ramene se měl znovu pokusit získat titul v polotěžké váze UFC. Jeho soupeř Jamahal Hill se ovšem před pár týdny také zranil a Procházkův očekávaný comeback do ringu se nejspíš o něco zdrží. Slavný MMA zápasník je ovšem i tak polit živou vodou, už pilně trénuje a v srpnu by chtěl být ve své nejlepší kondici. „Do srpna bych byl určitě stoprocentně ready, ale nechci být zpět jen zdravotně. Chci jít připravený s dvousetprocentní sebedůvěrou. A fakt cítím, že je všechno na té nejlepší cestě,“ řekl Procházka v rozhovoru pro CNN Prima News.

Český samuraj se chce prostě vrátit ve velkém stylu a začít novou zápasnickou kapitolu. A jak už je u něj zvykem, tak podobné změny a výzvy v jeho případě doprovází také nový výrazný účes, který mu dopřává potřebnou výzvu a motivaci. A tvoří velkou část jeho image. Nejinak tomu je i tentokrát, kdy zvolil opravdu neobvyklý a originální sestřih v podobě ostrůvku vlasů nad čelem, u něhož stoprocentně ví, že je tím „vyvoleným“. „Už jsem si ho chtěl udělat nějakou dobu nazpátek. Teď pro zahájení přípravy, kdy nastupuji do plného režimu, se to hodí nejvíc. Musím vidět sám sebe v zrcadle tímto způsobem. Jinak to u mě nejde. Všechno se v životě přenastaví tak, že se jde do boje,“ tvrdí Procházka.

Není proto divu, že účes má poněkud bojovnou inspiraci. Vycházel totiž z helmy legendárních spartských válečníků. „Dost jsem se inspiroval i Řeckem a Římem. Teď mám kolem sebe spoustu lidí, kteří mají rádi spartskou historii, tak mě to zaujalo,“ říká slavný český zápasník. Ať už má ovšem na hlavě cokoliv, vždy má mít jeho styl zejména jeden důvod. „Pořád to slouží tomu jedinému, a to je vítězství. Nic jiného! Musím mít prostě na vrcholu hlavy nějakou anténu nebo něco, co mi dává určité rozpoložení. A do boje mi to připadá jako nejlepší,“ dodává Procházka rázně.

Zdroj: CNN Prima News

Milan Rozšafný

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný