29. května 2023 13:45

Wolverine má problém. Black Panther ho teď může za vteřinu přeseknout vejpůl

Black Panther má novou zbraň. Wolverine z ní bude mít neklidné spaní.

Ve stávající komiksové řadě Avengers se událo docela dost zajímavých věcí, jednou z nejvýraznějších je dramatický odchod T’Chally alias Black Panthera z týmu, přičemž na rozloučenou dostal epickou nakládačku od Stevea Rogerse. Nyní se vrací do týmu s upgradem, ze kterého bude mít jeden velmi populární mutant zlé sny.

Nová vychytávka

Když se ukázalo, že má král Wakandy po světě síť spících agentů/zabijáků, kteří mohou v případě potřeby řádně destabilizovat většinu světa, zásadně to otřáslo s důvěrou ostatních Avengerů. T’Challa následně skupinu opustil, aby se s následky svých činů popral. Mezitím v Avengers proběhla jistá reorganizace a nová vůdkyně týmu Captain Marvel by krále nejvyspělejší země fikčního světa ráda uvítala v jeho řadách. Odtažitý monarcha ještě stále není úplně rozhodnutý, zato je nově vyzbrojený zcela novým typem vibrania, nazvaným antarktické vibranium nebo vibranium ze Savage Land, které má jednu úžasnou vlastnost.

Antarktické vibranium dokáže destabilizovat a ničit jiné kovy, a to včetně adamantia, dosud nejtvrdšího kovu ve vesmíru, jímž má vyztuženou kostru jistý velmi oblíbený člen X-Menů. Wolverine je díky adamantiovému obalu své kostry a vrozené rychlé regeneraci prakticky nezranitelný, sečná zbraň zhotovená z antarktického vibrania by mu ale mohla přivodit rychlý konec. Tím spíš je znepokojivé, že si Black Panther ze špičkového superkovu vytvořil novou sadu drápů. Ty se náramně hodí do situací, kdy hrdinové čelí armádě robotů, což byla přesně situace, při které T’Challa své nové drápy názorně ukázal.

Kámoši... nebo ne?

Wolverine a Black Panther se v minulosti párkrát porvali, přičemž oba měli na své straně výhody, které z nich dělaly rovnocenné soupeře. Pro Wolverina hrály letité zkušenosti, agresivita a nezranitelnost, Black Panther měl na své straně špičkový výcvik, vlastního technického génia a nejmodernější technologii, jakou mohla jeho země nabídnout. S drápy narušujícími Loganovu poslední linii obrany se misky vah mohou snadno převážit. Nezbývá tedy než doufat, že se nejslavnější africký superhrdina nakonec přidá k týmu ochránců světa.

Zdroj: Screen Rant

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný