Podporujeme českou ekonomiku, říká franšízant restaurací McDonald’s
Letos je tomu již dvacet osm let, co se otevřela první česká restaurace McDonald’s. Od té doby se tato značka stala běžnou součástí stravovacích zvyků i českých zákazníků. McDonald’s podporuje v Česku lokální ekonomiku, české podnikatele a poskytuje práci mnoha zaměstnancům. Potvrzuje to i příběh franšízanta Michala Mládka.
Michal Mládek patří mezi dvaadvacet českých podnikatelů a podnikatelek, kteří v současné době vlastní licenci na provoz restaurací McDonald's a zároveň je v Česku jedním z nejdéle pracujících zaměstnanců společnosti. Prošel si cestou řadového zaměstnance v první restauraci v České republice, otevřené v roce 1992 ve Vodičkově ulici v Praze či sbíral zkušenosti jako vedoucí směny i provozovny.
V současnosti má již jako franšízant na starosti celkem devět provozoven. „Na práci pro McDonald’s mě i po více než čtvrt století baví, že je založena na každodenním kontaktu s lidmi. Mám velmi dobrý pocit, že spolupracujeme s celou řadou českých dodavatelů, podnikatelů a firem. McDonald’s je světoznámou značkou, ale má již pevné kořeny zde v Česku a sama se na růstu české ekonomiky významně podílí,“ říká Michal Mládek, podle kterého přitom mnoho lidí stále neví, že McDonald's ČR je česká firma a daně platí v České republice.
McDonald’s pomáhá českým firmám
V Česku odebírají restaurace McDonald’s od tuzemských farmářů například česká vejce, hovězí maso do prémiových burgerů, vepřovou šunku nebo sirupy Kitl pro McCafé. Franšízant Mládek provozuje své restaurace McDonald’s V Praze a v Jihočeském kraji, kde se podílí na celé řadě aktivit. „Podporuji spolu s prvoligovými sportovními kluby také menší sportovní oddíly, dále například nadaci ROSKA, centrum ARPIDA či sportovní aktivity vozíčkářů,“ říká Michal Mládek s tím, že na svých devíti restauracích má více než sedm set pracovníků, z čehož přibližně tři čtvrtiny z nich tvoří brigádníci, zbytek pak zaměstnanci na plný úvazek.