1. července 2023 06:00
Adam Vala

S baťůžkem do Varů: Kolik vás bude stát jídlo v nejdražších restauracích a kolik v těch levnějších?

Festival v Karlových Varech je v plném proudu a není od věci na něj vyrazit. Jestli se chystáte popadnout batoh a vydat se na nejprestižnější český filmový festival nazdařbůh, bylo by samozřejmě dobré si zjistit, kolik peněz budete potřebovat nejen na cestu, ale i na běžný život po dobu festivalu. Nakonec nejen filmy živ je fanoušek.

V hotelu Thermal se najíte trochu dráž. Zatímco za kvalitní snídani si zaplatíte 350 korun, na obědu a večeři už si pochutnáte za 510 korun. Mnohem dráž se najíte v grandhotelu Pupp, kde nejlevnější hlavní chod, hráškové rizoto, pojíte za 390 korun a nejdražší, steak z hovězí svíčkové, za 865 korun.

Dá se najíst i levněji

Nejlepší bude hledat alternativy mimo hotely, například v restauraci U Švejka, kterou najdete uprostřed hlavní kolonády mezi hotely Thermalem a Pupp na Staré Louce. Poznáte ji podle figuríny jejího jmenovce stojící před vchodem. Smažený řízek si zde dáte za 199 korun, klasická svíčková vás bude stát 219 korun.

Je libo kávičku?

Případně můžete zaskočit do Bagel Lounge, kde si do 230 korun dopřejete pořádnou snídani nebo do 200 korun chutný bagel. O jejich recepturu se postaral Benedikt Faust, kuchař oceněný Michelinem, takže za kvalitu ručíme. Hotel Růže nabízí poměrně lidové ceny a k tomu jídla od tradičního smaženého řízku po výborný kuřecí steak. Kam ale na dobrou kávu?

Jeden z nejznámějších podniků ve Varech, Lékárna by City Roasters, disponuje širokou nabídkou jak káv, tak dortů, alkoholu či jiných pochutin za relativně dobré ceny. Podnik má dobrou pověst a rozhodně stojí za návštěvu. Vážnou konkurenci nalézá v kavárně Krcálek, kde za podobně přátelské ceny najdete šálek kávy, sklenku prosecca a příjemnou obsluhu.

Anebo si prostě někde dejte bagetu za pade, že ano!

Zdroj: Autorský text

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný