29. srpna 2024 10:04
redakce Prima Cool

Festival ZOOM FEST letos podruhé a na novém místě

Zábava i poznání letos návštěvníky čekají v sobotu 28. září v Centrálním parku Pankrác.

Festival ZOOM FEST, jehož hlavním zaměřením je inspirovat a hledat cesty, jak udělat drobné změny, které mohou zlepšit náš život, nabídne během několika hodin spoustu zábavy i poznání. Zaostřeno bude na udržitelnost, vzdělávání a osobní rozvoj. Nebude chybět ani kulturní vyžití a bohatý doprovodný program, kde si každý může vybrat to své. Koná se v sobotu 28. září od 11 do 22 hodin v Centrálním parku Pankrác na Praze 4.

Těšte se na unikátní závěsnou instalaci iniciativy „Váš důvod“ a laboratoř Svět bez kouře společnosti Philip Morris, interaktivní stánek PřF UK, přední české kouče, cestovatelské ikony a oceňované vědce i válečné reportéry nebo skvělou muziku a spoustu dalšího. Staňte se součástí druhého ročníku novinkového a originálního fesťáku, zaostřeného na změnu! Akci pořádá primácká agentura SOLOOTIONS. Vstup je zdarma.

Festival se zaměřuje na potravu pro duši i tělo – užijete si zajímavé přednášky a workshopy, vizuální podívanou, vyzkoušíte si rozmanité věci, ochutnáte skvělé jídlo. Celý den se nepřestanete bavit a žasnout. Nikdy není pozdě na nové výzvy! Zaostřit na změnu a poznání může každý z nás.

Čtěte také: Ježíš konal zázraky už jako dítě, papyrus objevený v knihovně vzbudil nadšení

Čekají vás zajímavé přednášky a worshopy od rozmanitých osobností, jako jsou Radek Jaroš, Petr Horálek, Lenka Klicperová, Petr Horký s projektem Hausbot, Jan Mühlfeit, Brain we are, Eliška Remešová, Radek Laci, Honza Haruda, David Vencl, Jirka & Mili, Adiktolog PMI nebo Jiří Dobrý z YT pořadu Dobré vědět – kombinace populární vědy a humoru, který sem tam i neurazí. Uvidíte i live stream z Machu Picchu a také se seznámíte s českým antarktickým výzkumným programem Masarykovy univerzity v Brně, který představí Jakub Holuša v prezentaci Malí Češi ve velké Antarktidě. Podrobný harmonogram brzy zveřejníme.

Nebude chybět stanoviště Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy a její Přírodovědci.cz, kteří nabídnou: Vodní svět pod mikroskopem – nejkrásnější pohled na svět je skrze mikroskop. I zdánlivě obyčejné věci vypadají úžasně, když se pořádně zvětší. Můžete si prohlédnout, co skrývají vody Prahy a Geologie zblízka – zajímají vás minerály, baví vás objevovat neživý svět kolem vás? Přijďte si vyzkoušet svoje znalosti v geologickém kvízu! Vyzkoušet si můžete také kouzelnický workshop s iluzionistou, který si říká Obinn Magic a je známý z pořadů Česko Slovensko má talent. Zacvičíte si s Form Factory. Speciálně na této akci můžete navštívit výstavu fenomenálního anglického streetartového umělce Banksyho. Užijete si chůdařskou a breakdance show. Okouzlí vás osobní setkání s exotickými papoušky. A navíc si celou dobu akce můžete užít Prosecco piknik.

Všichni dospělí návštěvníci akce ZOOM FEST si také letos mohou prohlédnout unikátní závěsnou instalaci iniciativy „Váš důvod“ společnosti Philip Morris. Ta vyzývá kuřáky k zamyšlení se nad svým životním stylem a v ideálním případě ke změně. Nejlépe aby přestali s nikotinem úplně, anebo si zvolili jinou alternativu bez kouře. Instalace zachycuje desítky reálných důvodů bývalých kuřáků, kteří odložili cigarety a změnu už udělali. Například proto, že jim šlo o zdraví nebo proto, že jim kouření lezlo příliš do peněz. Dotváří ji originální píseň Matěje Rupperta, která je tak trochu jeho osobní zpovědí. Instalaci doplňuje laboratoř Svět bez kouře nabízející informace o škodlivosti kouření. Návštěvníci se v ní třeba dozví, proč je pro ně cigaretový kouř škodlivý a co je hlavní příčinou nemocí spojených s kouřením. V laboratoři bude možné vyzkoušet si brýle s virtuální realitou nebo přístroj na měření obsahu oxidu uhelnatého v dechu. Navíc si můžete nechat zvěčnit právě váš důvod pro změnu krasopisem a odnést si domů pozornost, díky které ho budete mít stále na očích jako motivaci.

Užijete si skvělou hudbu – VIITO feat Brass&Dancers show, Twisted ROD a jedineční G-POINT HUNTERS. Celou akci moderuje Eva Decastelo. A to všechno může zažít na vlastní kůži – ZDARMA! Jaký je ten váš důvod navštívit ZOOM FEST?

Více informací najdete na facebookových stránkách akce.

redakce Prima Cool

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický