1. července 2024 11:45

Coldplay a Michael J. Fox v nejdojemnějším koncertním videu roku. Za den nasbíralo 1,5 milionu zhlédnutí

Hollywoodská hvězda překvapila publikum na největším britském hudebním festivalu.

Michael J. Fox se na festivalu Glastonbury nečekaně s elektrickou kytarou přidal ke kapele Coldplay u dvou písní přídavku. Vytáhl působivý riff během skladby Humankind a pak přispěl k emocionálnímu vrcholu celého festivalu při hitu Fix You, jehož záznam už sbírá nadšené ohlasy na sociálních sítích.

„Tady je další legendární Michael,“ ohlásil frontman kapely Chris Martin poté, co před publikum předstoupil také zakladatel festivalu Sir Michael Eavis. „Tenhle prostě totálně válí, umí parádně zahrát Chucka Berryho i jednu vrazit Biffovi. Dámy a pánové, prosím, přivítejte Michaela J. Foxe,“ zahřměl k publiku v narážce na Foxovy slavné scény ze série Návrat do budoucnosti.

Fox bojuje od roku 1991 s Parkinsonovou nemocí a na pódiu se objevil na invalidním vozíku. Jeho snahu nevzdávat se a zůstat aktivní zachytil loňský dokumentární film Still: Příběh Michaela J. Foxe. Zpěvák kapely, která svým pátým headlinerským vystoupením překonala dosavadní rekord festivalu, jenž se čtyřmi koncerty na hlavním pódiu dosud drželi The Cure, připomenul: „Speciálně ti musím poděkovat za to, že jsme vůbec v kapele, protože by se to nestalo, nebýt Návratu do budoucnosti. Díky, budeš navěky naším hrdinou!“

Není to poprvé, co se Fox objevil na pódiu po boku Coldplay. Poprvé se tak stalo při koncertě v New Jersey na MetLife Stadium v roce 2016, kdy s populární britpopovou skupinou odehrál celou rokenrolovou klasiku Johnny B. Goode od Chucka Berryho známou právě ze slavné sci-fi trilogie s cestováním v čase.

Herec po festivalu na svém Instagramu poděkoval kapele, publiku i svému týmu. „Bylo to ohromující,“ napsal. V publiku ho s dojetím sledovali mimo jiné i herečtí kolegové Tom Cruise a Simon Pegg (viz. galerie), kteří právě dotočili v Longcross Studios nedaleko Londýna osmý díl série Mission: Impossible.

Zdroj: CNN, Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný