2. září 2024 11:50

Nejšílenější akční hra roku přepisuje pravidla žánru. Podívejte se na trailer

Trailer hry Squirrel with a Gun.

Milovníci ujetých akčních zážitků dostanou nový pamlsek.

Představte si, že se na vrcholu potravního řetězce náhle ocitly veverky, které dostaly do svých tlapiček kompletní lidský zbrojní arsenál a rozhodly se ho zcela bez zábran použít na dosavadní "pány tvorstva". Vlastně si to představovat nemusíte, přichází totiž hra Squirrel with a Gun (Veverka s bouchačkou), v níž se touhle situací můžete zvrhle bavit.

Jde o přepálený sandbox ve stylu her jako Goat Simulator, Garry's Mod, Surgeon Simulator nebo Untitled Goose Game. „Braňte se agentům s pomocí různých zbraní, šplhejte a skákejte po plošinách a využijte zpětný ráz zbraní k překonání větších vzdáleností. Prozkoumávejte čtvrť, poznávejte její obyvatele, shánějte dobroty nebo kvůli nim přepadávejte a lupte,“ lákají vývojáři z Dee Dee Creations, kteří slibují i hrátky s drony, autíčky a hlavně výbušninami. Pravdu pak hráči prý naleznou v tajném a přísně střeženém podzemním komplexu.

Koncept hry se podle prvních recenzí velmi povedl, jen ho prozatím trápí mnoho technických problémů a nedodělků. „Okouzlující nápad, který má stejně krátké nohy jako jeho chlupatý hrdina. Přináší spoustu příjemných momentů jako plošinovka i střílečka způsobující chaos v malých sandboxových oblastech. Touhu po zlepšení však vyvolávají plytké souboje, četné technické problémy a krátká herní doba. Dokonce i parádně přepálené souboje s bossy, které jsou rozhodně vrcholem zjitřeného dobrodružství, končí až příliš rychle a je jich málo,“ konstatuje v recenzi prestižní IGN a uděluje známku 6/10.

Hra vyšla 29. srpna 2024 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Pohled na gameplay hry Squirrel with a Gun:

Zdroj: Geek Tyrant, IGN

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický