18. dubna 2024 20:15

Kingdom Come: Deliverance 2 konečně představeno. Kdy nejočekávanější česká hra vyjde a co přinese nového?

České studio Warhorse oznámilo druhý díl Kingdom Come: Deliverance

Kovářův syn Jindřich se po šestileté pauze vrací. Drsnější a mužnější než kdy dřív. České studio Warhorse oznámilo, že během letošního roku vyjde pokračování úspěšné videohry Kingdom Come: Deliverance. Prvního dílu se prodalo přes 6 milionů kopií, na dvojce se podílí obrovský tým 250 lidí. „Roky tvrdě pracovali, aby přinesli skvělé středověké RPG,“ řekl při představení kreativní ředitel Warhorse Studios Daniel Vávra.

České herní studio Warhorse slavnostně odhalilo pokračování svého úspěšného hitu Kingdom Come: Deliverance. Na akční hře, která se odehrává v otevřeném světě, pracuje přes 250 lidí. Středověké dobrodružství se na počítače a herní konzole PlayStation 5 a Xbox Series X dostane do konce letošního roku. Konkrétní datum dosud není známé.

Mohlo by vás zajímat: Videohra oživí slavnou českou postavu. Ze Švejka se stane velitel torpédoborce

Ve druhém díle se hráči v kůži Jindřicha vydají do Kutné Hory. Oznamovací video, které se natáčelo v kutnohorském Chrámu svaté Barbory, odhaluje velmi bohaté a živé středověké město. Vedle něj se hráči mohou těšit i na Český ráj, kterému dominuje hrad Trosky, a nebezpečné okolní lesy.

„Jsme v Kutné Hoře, v nádherném městě a srdci Evropy. A také v srdci Kingdom Come: Deliverance 2,“ prozrazuje ve videu herec Luke Dale, který ztvárnil postavu Jana Ptáčka.

Vývojáři uvádějí, že Kingdom Come: Deliverance 2 bude mít dvakrát větší herní svět než první díl. Tisková zpráva se dokonce zmiňuje o dvou nových mapách. Jestli a jak bude možné cestovat mezi Kutnou Horou a Českým rájem, ale zatím není jasné.

Tvůrci dále lákají na známé mechaniky, které se však dočkají rozšíření. „Jindřich je mladý muž. Můžete ho proměnit podle svého. Záleží jen na vás, jaký bude. Jestli zachrání svět, nebo bude trestat za hříchy jiných,“ popisují autoři v oznamovacím videu.

„Můžete být okouzlující muž, nebo zloděj. Cokoliv uděláte, lidé si to budou pamatovat a budou na to reagovat,“ upozorňují tvůrci.

Kingdom Come: Deliverance 2 má hráčům nabídnout i rozšířenou interakci. V případě, že měšťané utrousí komentář na Jindřichovu adresu kvůli jeho vzhledu nebo chování, on jim může odpovědět a třeba se i omluvit za to, že se večer opil v hospodě, a proto chodí po návsi nahý.

V úvodu představovacího videa je slyšet zpěv herce Luka Dalea, který hraje postavu Jana Ptáčka. O chvíli později se k němu přidá další známý hlas, Tom McKay, za kterým se skrývá hlavní hrdina Jindřich ze Skalice. V ten okamžik vše zapadá do sebe a je jasno: Kingdom Come: Deliverance 2 se blíží.

Oproti prvnímu dílu se Jindřich ze Skalice, Jan Ptáček a další postavy dočkají českých hlasů od prvního dne. Přítomnost dabingu v Kingdom Come: Deliverance 2 oznámil v tiskové zprávě distributor hry společnost Playman.

První díl slavné hry byl dlouhé roky bez českého znění. Ten vznikl až později díky práci amatérských filmařů a nadšenců. Do počítačových verzí Kingdom Come: Deliverance se dostal při oslavách pětiletého výročí a letos hra zamířila na konzoli Nintendo Switch, kde je i s českým dabingem. Pouze uživatelé na konzolích PlayStation a Xbox mají smůlu, tam je Kingdom Come: Deliverance stále jen v originálním znění.

České studio Warhorse, jež spadá do struktur evropského videoherního giganta Embracer Group, zatím neodhalilo konkrétní termín vydání Kingdom Come: Deliverance 2. V traileru pouze svítí rok 2024. Hráči po celém světě si tak na detailnější informace musí ještě počkat. Přesto se jedná o největší oznámení a jednoznačný tahák letošního roku.

Kingdom Come: Deliverance se zařadilo mezi nejvýznamnější a nejúspěšnější tuzemská díla. Po celém světě se ho prodalo přes šest milionů kopií, což z něj dělá jednu z nejprodávanějších českých her vůbec.

Zdroj: CNN Prima NEWS, Warhorse Studios

VIDEO: Koncert hudby z Kingdom Come: Deliverance v O2 Universum

Jan Hrušovský

redaktor FTV Prima, CNN Prima NEWS

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný