28. června 2024 18:35

Fotky z červeného koberce při zahájení filmového festivalu v Karlových Varech

Slavnostní zahájení karlovarského filmového festivalu obstaral ve Velkém sále hotelu Thermal mimo jiné Viggo Mortensen se svým neobvyklým westernem Až na konec světa.

Nejvíce očí přitahoval od 17 hodin červený koberec s příjezdem hostů. Během zahajovacího ceremoniálu byla poprvé k vidění letošní znělka, v níž účinkuje oscarový Benicio del Toro, který byl hostem festivalu v roce 2022. Režie i námětu se tradičně ujal Ivan Zachariáš, který je podepsaný třeba pod oceňovanými seriály Pustina či Bez vědomí.

„S Beniciem jsme točili v květnu v Berlíně, kde si na nás udělal čas během natáčení nového filmu Wese Andersona. Řekl, že ten nápad je úžasný, ale že musíme být rychlí. Jako profík hned pochopil, co po něm chci, tak jsme většinu záběrů zvládli na jedno jetí,“ popsal Zachariáš.

Ani letos nechyběl zahajovací koncert, o nějž se postarali v Česku mimořádně populární britští Kosheen se zpěvačkou Sian Evansovou a speciální show obsahující největší hity, a to přímo před hotelem Thermal. Závěrečnou skladbu doplnil tradiční ohňostroj.

Zdroj: KVIFF

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný