30. května 2023 16:25

Kdo je Optimus Primal a která filmová hvězda ho dabuje? Poznejte jedno z tajemství Transformers 7

Seznamte se s novým lídrem robotů z populární série Transformers. Kdo je Optimus Primal?

V červnu vtrhne do kin zbrusu nový díl ságy Transformers a tentokrát bude zcela odlišný od toho, co jsme pod touto nálepkou v kinech mohli vídat doposud.

Režisér Steven Caple Jr. (Creed II) se nechal slyšet, že chtěl svůj snímek pojmout maličko jinak, než na co byli diváci zvyklí z původních pěti filmů režiséra Michaela Baye. Nový díl s podtitulem Probuzení monster tak bude další změnou stylu, která nastala už v nedávném prequelu Bumblebee z roku 2018. Vzhledem k tomu, že časově se bude chystaný film odehrávat právě mezi Bumblebeem a původní sérií, je tak dost možné, že si bude brát to nejlepší z obou směrů. Nové pojetí ale každopádně znamená i nové hrdiny a nové tváře.

Jmenuji se Primal, Optimus Primal

Vedle některých starých Autobotů nás tak čeká seznámení se zbrusu novým typem klaďasů, rasou zvanou Maximalové, kteří mají svého vlastního lídra. A jeho jméno vám bude nejspíš povědomé. Tahle skvadra plecháčů je na Zemi už po čertech dlouho, ve snaze o maskování proto původně převzala tvář nikoliv automobilů, ale zvířat. No a vede je frajer zvaný Optimus Primal!

Ano, nikoli Optimus Prime, ale Optimus Primal. V animované předloze byl Optimus Primal prapůvodně kapitánem lodi Axalon, která pronásledovala zlotřilé Predacony. Jeho alternativním módem je obří gorila, kterou můžete vidět na pár záběrech i v traileru. Noví Transformers tak vlastně nebudou mít tak daleko ke King Kongovi.

Jakou historii mu tvůrci vymysleli do filmu, zjistíme až po premiéře. Zatím však platí, že Optimus Primal je – podobně jako Optimus Prime – prototypem vůdce bez bázně a hany, který má slabost pro opulentní řeči, ale je o něco přízemnější než Optimus Prime. Poznáte to možná i díky herci, který Primalovi v novém filmu propůjčil své hlasivky. Role se totiž zhostil legendární Ron Perlman, jehož znáte například ze série Hellboy.

V původním animáku Beast Wars namluvil Optima Primala herec Garry Chalk (i toho jistě znáte – třeba jako ruského plukovníka Chekova z Hvězdné brány), Perlman je však ještě o něco charismatičtější volbou. Ve věku 73 let přitom stále nemá nouzi o role, naposledy jste ho mohli vidět ve filmech Ulička přízraků a K Zemi hleď! Robotickou gorilu si ale ještě samozřejmě nezahrál, tak uvidíme, jestli bude Optimus Primal takový borec, jak se zdá z upoutávek.

Zdroj: Screen Rant

Screen Rant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný