16. prosince 2023 06:00

Bude Saw 11? Konečně máme jasno

Fanoušci hravého sériového vraha obdrželi od studia Lionsgate klíčovou zprávu.

Protože se už 20 let běžící hororová série stále těší velké oblibě, není divu, že se Lionsgate pokouší franšízu vytěžit co nejvíce. V současnosti studio oznámilo, že přípravy na Saw XI jsou schválené, a to prostřednictvím stylového příspěvku na sociálních sítích. Otázkou samozřejmě je, jestli je i po deseti filmech stále kam dál jít, nicméně poslední film ukázal, že si tvůrci umějí poradit.

Hra o přežití série

Protagonistou Saw X, které se odehrává mezi prvními dvěma filmy, je totiž sám hlavní padouch filmů, sériový vrah John Kramer (Tobin Bell), jenž podrobuje protagonisty jednotlivých filmů brutálnímu mučení, aby z nich udělal lepší lidi. Když se stane obětí krutého podvodu, vydává se na cestu odplaty. Koncept boje padouchů proti ještě větším padouchům byl pro sérii vítaným osvěžením, a pokud budou mít tvůrci chuť osvěžovat dál, je oznámení dalšího sequelu vítanou novinkou.

Čtěte také: Nejmladší Čech odsouzený na doživotí je mstivým psychopatem. Seniory zabil pěstmi, nožem a kladivem

Zatím k pokračování nejsou známy žádné detaily, tvůrci ani neprozradili nic bližšího k zápletce. Stejnou záhadou je návrat Tobina Bella, jehož postava je v oficiální kontinuitě mrtvá a v desátém díle se vrátila jen díky zasazení do minulosti. Jediným potvrzeným známým faktem je datum premiéry, která byla stanovena na 27. září 2024.

Zdroje: Geek Tyrant/Instagram

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný