18. září 2023 10:35
Adam Vala

Kontroverzní herec čelí obvinění ze znásilnění. Podpořilo ho několik slavných osobností

Známý kontroverzní herec čelí několika obviněním ze znásilnění a zneužívání. Jedna z obětí byla nezletilá.

Známý britský komik a herec Russell Brand (Kopačky, Smrt na Nilu) byl obviněn ze znásilnění, sexuálního napadení a emocionálního zneužívání z doby jeho největší slávy. S nařčeními přišel týdeník Sunday Times, jenž mluvil s obětmi a následně vedl své vlastní detailní vyšetřování. Zajímavostí je, že se Brand rozhodl celou věc veřejně popřít ještě předtím, než konkrétní obvinění vůbec vyšla na světlo.

Celkově Branda, který byl odjakživa kontroverzní osobou, v posledních letech však přešel z excentrické hvězdy na konspiračního teoretika věčně ponořeného do kulturních válek, obvinily čtyři ženy. K napadením mělo docházet v letech 2006 až 2013. Brand ve svém pečlivě sestříhaném videu na sociálních sítích uvedl, že všechny jeho předchozí vztahy byly vždy konsensuální.

Jen pár hodin poté, co byla obvinění v médiích zveřejněna, herec vystoupil v areálu Troubadour Wembley Park Theatre v severním Londýně jako součást jeho turné Bipolarisation, kde se dočkal od zhruba dvoutisícového publika hlasitého potlesku. Stejně tak se mimochodem herce rozhodli veřejně zastat známé tváře konzervativního spektra jako Andrew Tate (sám nyní čeká na soud kvůli podobným obviněním jako Brand), Elon Musk (rovněž obviněn ze sexuálního zneužívání) nebo Tucker Carlson (bývalý moderátor Fox New, vyhozen za šíření dezinformací).

Na druhé straně je pak zpěvačka a Brandova bývalá manželka Kate Perry, která krátce po rozvodu v roce 2013 uvedla, že jedním z důvodů, proč jí konec vztahu s Brandem zase tolik nemrzel, bylo i zjištění „pravdy“ o jejím bývalém. Zpěvačka tedy ovšem nechtěla nebo nemohla zacházet do detailů.

No a pak jsou tu taky britští komici jako Daniel Sloss nebo London Hughes, kteří víceméně potvrdili, že se v jejich komunitě o Brandovi dlouhodobě vědělo a že se ženy vzájemně varovaly, aby si s hercem nic nezačínaly. Sám Sloss pak v minulosti uvedl, že si do smrti bude vyčítat, že s tím tehdy nic nedělal, protože kvůli tomu jeho kamarádka skončila znásilněná.

Záležitosti se nyní každopádně hodlá zabývat oficiálně také policie, která požádala, aby se jí oběti přihlásily. Vlastní vyšetřování spouští také BBC. V dohledné doby by tak v celé záležitosti mohlo být mnohem jasněji.

Zdroj: Independent, BBC

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný