22. května 2023 21:50

Zemřel Ray Stevenson, herecký matador z Thora, Říma, Star Wars a Vikingů

Herec, jenž se objevil v nespočtu slavných filmů a seriálů (a v roce 2021 byl hostem pražského Comic-Conu), zemřel v Itálii.

V pouhých 58 letech nás opustil Ray Stevenson. Rodák ze severoirského města Lisburn natáčel v Itálii akční film Cassino on Ischia a v tuto chvíle víme, že byl při svém pobytu z neznámých důvodů hospitalizován a následně zemřel.

Brzy se pravděpodobně dozvíme víc, ne že by na tom ale záleželo. Důležité je, že nás opustil velmi oblíbený a často obsazovaný herec, jehož kariéra doslova přetéká slavnými filmy a seriály. Stevenson prorazil díky fenomenálnímu Římu a objevil se také v seriálech Dexter, Pod černou vlajkou, Medicejové nebo Vikingové. Na velkém plátně pak nešel přehlédnout v Králi Artušovi, Punisherovi, Třech mušketýrech, Thorovi a mnoha a mnoha dalších velkých i malých filmech.

V roce 2021 byl Stevenson hostem pražského Comic-Conu a před pár týdny se zastavil na Star Wars Celebration, kde propagoval nový seriál Ahsoka, v němž dostal roli hlavního padoucha. Společně s historickým filmem 1242: Gateway to the West půjde o jeho rozlučku s bohatou kariérou, na niž se bude ještě dlouho vzpomínat.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný