6. června 2023 16:15

5 nejlepších hororových krimi, které vás pořádně vyděsí

Máte chuť na detektivní příběh s trochou nefalšované hrůzy? Není problém!

Chybí vašemu životu trocha napínavých okamžiků? S touto vybranou pěticí hororových kriminálek na to máme lék. Kombinace nadpřirozené atmosféry a vražedných vyšetřování je totiž ve filmovém světě po čertech častým receptem na kvalitní podívanou.

Mlčení jehňátek

Když se řekne „Hannibal Lecter“, jen málokdo si nevybaví legendární roli Anthonyho Hopkinse. Ojedinělý příklad kultovního hororu, který se obejde bez (explicitního) nadpřirozena a který jen tak mimochodem dal život třeba i Aktům X, je dodnes tím nejlepším, v čem se Hannibal Kanibal kdy objevil.

Sedm

Podle očekávání zde nechybí ani jiný kult žánru filmů s překvapením na konci, legendární Sedmička. Temná kriminálka by byla kvalitním příkladem žánrového pronásledování sériového vraha i bez svého legendárního finále – s ním se však právem zapsala do dějin filmařiny!

V moci ďábla

Bylo by však chybou nevzpomenout si také na méně známou pecku V moci ďábla. Nejenže přináší neotřelou variaci na kultovního Vymítače, ale také ukazuje Jennifer „Dexterovu ségru“ Carpenter, kterak čelí obavám z existenciálního ohrožení – tedy pozici, v níž jsme ji jinak příliš neviděli.

Vraždy podle Jidáše

Není náhodou, že se v tolika krimi hororech se objevuje religiózní tematika – jen máloco vystraší tak dobře jako kostely! Právě na tomhle pozadí vyšetřuje ve Vraždách podle Jidáše detektiv Christopher Lambert brutální vraždu, která samozřejmě souvisí s paranormálními elementy.

Z pekla

Posledním příkladem z tohoto subžánru je také notně nábožensky laděná kriminálka Z pekla. Johnny Depp jakožto klasicky sebedestruktivní detektiv, který se dostane na stopu nechvalně známého Jacka Rozparovače, nabízí to nejlepší z viktoriánského strachu a bídy. A je to opravdu děsivá nádhera!

Zdroj: Autorský text

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný