31. května 2023 09:05

5 nejlepších hororových animáků, které vás pořádně vyděsí

I animáky dokážou člověku pořádně nahnat strach. Nevěříte? Pusťte si tuhle pětici děsivých kousků!

Máte ve svém okolí člověka, který bere animované filmy jen jako formát pro dětského diváka? Ukažte mu animáky z našeho výběru a můžete si být jistí, že změní názor!

Čarodějův učeň

Ruku na srdce, důvodem, proč lidé milují Čarodějova učně, je z velké porce hlavně nostalgie. Mnoho z nás se u tohoto bijáku bálo v dětství. Ale! I na dnešní poměry je zdejší strach a hnus působivý – ukazuje příklad tak trochu jiné pohádky, v níž má všemocný čaroděj povahu všudypřítomného zla způsobem, jenž se dnes již příliš nenosí. Odleželá lahůdka!

Dantovské peklo

Další trestuhodně opomíjenou klasikou je dekádu staré Dantovské peklo. Jak napovídá název, jedná se o biják z velké části inspirovaný renesanční klasikou – a pokud o renesanci něco víte, tak tušíte, že tu nebude nouze o hnusárny. Dantovské peklo je však zároveň aktualizováno o moderní prvky včetně anime fazóny – a pokud něco o anime víte, tak tušíte, že tu nebude nouze o…

Resident Evil: Zatracení

Ve filmovém světě je jméno „Resident Evil“ nejčastěji skloňováno s bizarní sérií Milly Jovovich – byla by ale chyba nedát šanci i adaptacím, které herní předlohu pojímají věrohodnějším způsobem. Mezi nimi je právě Zatracení tím zatraceně nejlepším příspěvkem, jak se také dívat na zombie apokalypsu!

Šílený bůh

Vcelku čerstvým příspěvkem na poli animáků je maniakální záležitost jménem Šílený bůh od tvůrce zvláštních triků Phila Tippetta. Film vznikal s přestávkami na 30 let (!) a ukazuje famózně imaginativní cestu plejádou nočních můr, která působí podobným způsobem, jak by to nejspíše vypadalo, kdyby vlastní celovečerák někdy natočil i H. R. Giger.

Vampire Hunter D

A nakonec musíme zmínit legendární anime klasiku s všeříkajícím názvem Vampire Hunter D. Představte si, jak by to vypadalo, kdyby byl Blade Japoncem, který se ve své zemi vycházejícího slunce vydává na misi za záchranou uneseného děvčete... a máte zhruba z poloviny představu, o jak cool podívanou se jedná.

Zdroj: Autorský text

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný