20. srpna 2023 06:00
Adam Vala

O čem bude Meg 3? Žraločí série s Jasonem Stathamem má být ještě šílenější

Ze dvojky Meg je díky Číně hit. Třetí díl divočiny se žraloky je tak nevyhnutelný, o čem bude, přitom naznačuje už dvojka.

V době psaní už pokračování žraločího bizáru s Jasonem „umím se tvářit dvěma způsoby a v obou jsem naštvaný“ Stathamem přepočítává 263 milionů dolarů, přičemž za velkou porci toho vděčí právě Číně, na kterou se snímek snažil cílit především. Zjevně to klaplo, takže se dá očekávat, že se Meg časem dočká i třetího dílu, pokud ale netušíte, čemu dalšímu a horšímu by mohl hlavní hrdina čelit příště, pak jste buď dvojku neviděli, nebo u ní nedávali pozor. Zápletku Meg 3 totiž naznačilo již samotné finále.

Zatímco v prvním filmu stáli Jonas Taylor a jeho tým proti dvěma megažralokům, ve dvojce už byli tři, a dokonce se k nim přidala i jedna megachobotnice. A zatímco dva z oněch žraloků na konci zemřeli, ten třetí – samice – zjevně přežil. Což se nejspíš ukáže jako problém, protože se film odehrává během období, kdy se žraloci páří, samička jménem Haiqi tak zjevně čeká malá žraločata, ze kterých nejspíš vyrostou obří zákeřné potvory, které hrdinům série pořádně přitopí.

Tuto teorii pak dále potvrzuje dějství knižní série, z níž filmy doposud čerpaly. Ano, pokud jste to nevěděli, tak Meg vychází ze stejnojmenné knižní série spisovatele Stevea Altena, jejíž třetí díl Primal Waters vypráví právě o potomcích Haiqi. To ale pochopitelně nebude to jediné, s čímž série v budoucnu nejspíš přijde. Jak už totiž dokázala dvojka, oceán může poskytovat útočiště i jiným přerostlým monstrům. Kromě žraloků a chobotnic se tak klidně můžeme dočkat mořských hadů, úhořů, velryb, krabů a dalších, což by jistě přidalo jak na bizarnosti, tak na zábavě. Už teď se nemůžeme dočkat.

Zdroj: Screenrant

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný