11. září 2023 00:03

Kořist na Prima COOL aneb dejte si pořádný krokodýlí horor

Horory s krokodýly většinou nejsou zrovna oscarová díla, i tak ale existují lepší a horší kousky. Možná jste potkali série Krokodýl, Aligátor nebo Jezero (ta má šest dílů!), s nimiž to samozřejmě jde od desíti k pěti. Sem tam se však objeví povedená „sólovka“, a právě tou je pár let stará Kořist.

Slavný hororový režisér Alexander Aja (Hory mají oči, Piraňa 3D, Rohy) se v ní díky bohu rozhodl držet při zemi. Kdekdo se původně bál, že natočí další přepálenou ptákovinu, u níž se bude smát jen pár lidí. Aja však Kořist pojal jako komorní hororový thriller, jenž se ve finále překlopí do slušného akčního béčka.

Příběh otce (Barry Pepper) a dcery (Kaya Scoledario), kteří uvíznou ve sklepě zaplaveného domu na Floridě, tak nepatří mezi úlety, v nichž se snaží nakrmit zmutované bestie. Naopak se jedná o napínavou podívanou s hezkou osobní linkou, která sem tam pomrkne na Vetřelce a nikdy se nesnaží o nic, čím by si výrazně podrazila nohy.

Že vám tenhle kousek zatím unikal? Správně tušíte, jaké je řešení. Už v sobotu 16. září se Kořist prokouše na obrazovku Prima COOL, tak si to zapište do diáře a… no… uvidíme se ve sklepě!

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický