2. května 2023 15:30

Závodní nářez podle herní legendy. První český trailer filmu Gran Turismo přináší autařskou revoluci

První český trailer filmu Gran Turismo

Podle slov tvůrců se máme dočkat podobně poctivého pocitu z rychlosti a přetížení jako v případě druhého Top Gunu.

„Těšte se na skutečné herce ve skutečných autech, kteří jezdí fakt šílenou rychlostí,“ láká režisér Neil Blomkamp (District 9, Elysium, Chappie) na film Gran Turismo podle slavné videoherní závodní série. Hlavní inspirací pro natáčení závodních scén pro něho byl snímek Top Gun: Maverick, kde posadili herce do skutečných stíhaček a snažili se o maximálně autentický zážitek.

První trailer potvrzuje, že nepůjde o žádnou kašírovanou digitální omalovánku, ale opravdu intenzivní zážitek, který díky inovativním způsobům snímání nabídne hodně zajímavé záběry připomínající přepínání kamer z videoherní předlohy, jejíž sedmý díl občas už dost nebezpečně připomíná televizní přenosy.

Vidět můžeme hlavního hrdinu Janna Mardenborougha v podání osmadvacetiletého britského herce Archieho Madekweho (See, Slunovrat). Půjde o ambiciózního jezdce, který nejprve uspěl na virtuálních okruzích, ale chce svůj talent přenést na ty skutečné. Pomáhat mu bude trenér Jack (David Harbour) i marketingový specialista Danny (Orlando Bloom). Jeho největším rivalem bude jezdec Matty (Darren Barnet). Role otce se chopí Djimon Hounsou, matku ztvární Geri „Ginger Spice“ Halliwell.

Do českých kin vlétne Gran Turismo 10. srpna 2023. Těšíte se?

Zdroj: Empire

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický