4. srpna 2023 12:40

Nový hororový návrat Drákuly se inspiroval Vetřelcem. Podívejte se, jak poctivě vznikal

Nový přírůstek do řady vděčných drákulovských filmů se představuje v novém videu. V něm uvidíte nejen titulní monstrum, ale také se dozvíte, jak vznikalo nehostinné prostředí jedné nešťastné lodi.

Plavba lodi Demeter je relativně krátkou kapitolou z románu Brama Stokera Drákula a představuje jakýsi předěl mezi utrpením jednoho z hlavních hrdinů Jonathana Harkera v Transylvánii a upírovým řáděním v Londýně. Román je vyprávěn prostřednictvím deníků jednotlivých postav a samotnou pasáž na lodi vidíme očima kapitána lodi. Kapitola je sama o sobě slibným námětem na komorní horor ve stylu Vetřelce a dosud byla pořádně zpracována hlavně v epizodě Krvavé plavba z nedávné televizní minisérie Dracula.

Nový film, adaptující kapitolu na celovečerní ploše, zatím vypadá jako klasický survival horor, samotný král upírů je zde dokonce spíš animálním monstrem než vypočítavou figurou. To ostatně můžete posoudit v přiloženém videu, kde Drákulu uvidíte. Kromě toho se také dozvíte, jak byly postaveny kulisy titulní lodi Demeter. Video vás provede praktickými efekty, s jejichž pomocí filmaři vytvořili rozbouřené moře, i působivou prací patinérů, kteří zajistili ošuntělé lodě z 19. století. Obzvlášť v dnešní době zelených pozadí a digitálních prostředí je to nádhera a vidět praktické efekty v akci je učiněný balzám na duši.

Film režíroval André Øvredal (Lovec trolů, Noční můry z temnot). V hlavních rolích se představí Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham, David Dastmalchian nebo Nikolai Nikolaeff. Jako Drákula bude posádku lodi vyvražďovat Javier Botet a jedinou špatnou zprávou zatím je, že film nemá datum české premiéry.

Zdroj: Screen Rant

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný