26. září 2023 18:55

Manželka Bruce Willise přinesla smutnou zprávu o jeho aktuálním zdravotním stavu

Zdravotní stav filmové ikony se v poslední době bohužel prudce zhoršil.

„Těžko říct, jestli si je ještě vůbec vědom, co se s ním děje,“ popsala Emma Heming aktuální stav svého manžela Bruce Willise v čerstvém rozhovoru, který poskytla pořadu Today v rámci světového týdne osvěty o frontotemporální demence. Právě touto nemocí někdejší hollywoodská akční hvězda trpí.

„Zjišťuji, že demence je opravdu krutá. Krutá k lidem s touto diagnózou a taky krutá k jejich rodině. Cítím to na Brucovi, sobě i našich dcerách. Slova o tom, že jde o rodinnou nemoc, jsou skutečně výstižná,“ podotkla žena, která se stala Willisovou manželkou v roce 2009 sňatkem na karibských ostrovech Turks a Caicos.

Velkou část energie jí spotřebovává péče o manžela, přesto se snaží držet hlavu vzhůru. „V našich životech se děje tolik krásných věcí. Je pro mě opravdu důležité zvednout oči od smutku a žalu, abych viděla, co se děje kolem. Bruce by si to tak přál,“ uzavřela.

Willis má před sebou podle diagnózy z ledna 2023 ještě zhruba sedm až třináct let života. Jeho nemoc poškozuje především čelní a spánkové laloky mozku spojené s jazykem, osobností a chováním. Hlavními symptomy jsou zpočátku proměny chování a osobnosti – projevují se výkyvy nálad, apatií, zhoršením sebekontroly, empatie nebo úsudku. Na rozdíl od Alzheimerovy choroby však bývá paměť takřka netknutá.

Zdroj: Variety, Today.com

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný