11. září 2023 00:04

Pološílená sci-fi Bratrstvo nesmrtelných vám na Prima COOL vytře zrak

Antoine Fuqua se nefláká. Režisér Training Day a Pádu Bílého domu nám v poslední dekádě naservíroval dva Equalizery (třetí už je za rohem), Bojovníka s Jakem Gyllenhaalem nebo remake Sedmi statečných. Jeho zdaleka nejdivočejší novinkou je ale Bratrstvo nesmrtelných.

Dva roky stará akční sci-fi se vyhnula českým kinům a šla rovnou na stream, kde ji prakticky nikdo neviděl. Moc se o ní tedy nemluvilo, což je obrovská škoda, protože jde o jeden z největších úletů posledních let.

O co ve filmu jde? Mark Wahlberg hraje jednoho z tajných válečníků, kteří se neustále reinkarnují a mohou přitom využívat všechny schopnosti, jež nastřádali za poslední stovky let. Jeden z „nesmrtelných“ ale má tohohle procesu už plné zuby, a protože se nemůže účinně zabít, rozhodne se zkrátka zničit svět.

V žánru sci-fi už se toho seběhlo hodně, jen máloco však nabízí tak divokou podívanou jako Bratrstvo nesmrtelných. U zápletky se vám pochopitelně zavaří mozek, u akce nebudete věřit vlastním očím, a třešničkou na dortu je Wahlbergův skok na motorce na křídlo letícího letadla. Kam se hrabe Tom Cruise, koukejte si v neděli 17. září pustit Prima COOL!

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný