19. září 2023 12:10
redakce Prima Cool

Bez lítosti: Vraždy během pár hodin!

Už dnes ve 21:30 se diváci Prima COOL mohou těšit na dokumentární sérii Bez lítosti. Tento ojedinělý projekt přiblíží divákům, jaký je život za mřížemi, a ukáže tamní život těch nejhorších, tedy na doživotí odsouzených vrahů.

V nápravných zařízeních v Česku pobývá více než 22 tisíc lidí, 49 z nich si odpykává doživotní trest za obzvlášť závažné zločiny. Projekt Bez lítosti představí 8 takových jedinců, jejichž činy se dostaly do popředí zájmu médií. V dokumentární sérii diváci uvidí například případ Juraje Kučeráka, vraha se sekerovým syndromem, Miloslava Širůčka, vraha své vlastní rodiny, nebo třeba Josefa Kotta.

Josef Kott chtěl být zemědělcem, ale nakonec se stal důstojníkem u pohraniční stráže – to vše ještě za komunismu. Chvíli pracoval i v ochranné službě na Hradě, kde hlídal Gustáva Husáka. Pak se vrátil k pohraničníkům, kde ale ukradl trezor, prý aby se pomstil veliteli, a skončil ve vězení.

Pak už to s ním šlo z kopce. Pracoval a zároveň si „přivydělával“ krádežemi. V jednom vězení se setkal s Michalem Kutílkem, se kterým se spřátelil. V roce 1990 byli oba propuštěni na amnestii a rozhodli se vykrást firmu, ve které Kott kdysi pracoval.

Následující události Kott popisuje jinak než Kutílek a policie: Podle Kotta Kutílek vrátného v té firmě zastřelil jeho vlastní pistolí, po cestě do auta pak nabrali stopařky, které Kutílek v lese ubodal. Druhý den se vypravili do Prahy, kde zastřelili a okradli taxikáře, a pak ještě po cestě zpátky postřelili britského řidiče kamionu. Ten přežil jen zázrakem.

Vše se odehrálo v průběhu 26 hodin. Kott i Kutílek byli odsouzeni na doživotí. U soudu svalovali vinu jeden na druhého. Kott dodnes tvrdí, že je nevinný.

Bez lítosti pokračuje na Prima COOL v úterý ve 21:30.

redakce Prima Cool

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický