11. listopadu 2023 16:20

9 věcí, které nevíte o animáku Addamsova rodina 2: soutěž krásy utopil v krvi

Všechno podstatné, co byste měli vědět o pokračování animovaného remaku, kdy si Addamsova rodinka vyrazila na letní dovolenou.

Addamsovu rodinu 2 sledujte v pátek 17. listopadu od 20:15 na Prima COOL.

Animovaná adaptace Addamsovy rodiny zaznamenala v kinech roku 2019 parádní úspěch, když si mnohokrát vydělala na svůj skromný rozpočet, takže hned v roce 2021 následovalo pokračování od stejného tvůrčího týmu v čele s trojicí režisérů Greg Tiernan, Conrad Vernon a Kevin Pavlovic.

Zřejmě nejznámější podivná rodina napříč popkulturou se tentokrát vydala na letní dobrodružství. Morticia a Gomez Addamsovi totiž dostali strach o své děti vynechávající společné rodinné večeře a trávící děsivě dlouhé chvíle nad obrazovkami telefonů. Jenže s tím se jejich příšerní rodiče nehodlali jen tak smířit! A proto se rozhodli podniknout strašlivě dlouhý rodinný výlet. Nacpali Wednesday, Pugsleyho, strýčka Festera i zbytek tlupy do hororového karavanu a vyrazili na cestu. Vždyť co by se mohlo pokazit? Asi tak úplně všechno. Ale aspoň rozhodně nebyla nuda.

Tady je devět nejpodstatnějších špeků, které byste o Addamsově rodině i tomhle konkrétním filmu rozhodně měli vědět:

09) Addamsovu rodinu vymyslel kreslíř a humorista Charles Addams, který se přátelil s legendárním režisérem Alfredem Hitchcockem považovaným za mistra napětí. Nejprve se objevila v sérii vtipů, které vycházely především v novinách The New York Times od roku 1938 až do roku 1988.

08) V roce 1964 se Addamsova rodina poprvé objevila v černobílém hraném seriálu s názvem Rodina Addamsova, na který navázalo několik televizních speciálů. O devět let později měl premiéru nový animovaný seriál. Na začátku devadesátých let 20. století byly uvedeny do kin dva hrané filmy Addamsova rodina a Addamsova rodina 2, které inspirovaly vznik dalšího animovaného seriálu. V roce 1998 vyšel na videu film Návrat Addamsovy rodiny, na který navázal další hraný seriál Nová Addamsova rodina.

07) Film Addamsova rodina 2 režírovali Greg Tiernan (Addamsova rodina, Buchty a klobásy, Lokomotiva Tomáš), Conrad Vernon (Addamsova rodina, Buchty a klobásy, Madagaskar 3, Monstra vs. Vetřelci, Shrek 2) a Kevin Pavlovic, který s nimi předtím spolupracoval jako střihač.

06) V animovaném filmu Addamsova rodina 2 je scéna plná odkazů na legendární horory. Když Wednesday a Lurch projíždějí přes Death Valley, zastaví se na křižovatce s rozcestníkem, který ukazuje směr do tak nechvalně proslulých míst, jako je Haddonfield (Halloween), Crystal Lake (Pátek třináctého), Overlook Hotel (Osvícení), Amityville (Horor v Amityville), Elm Street (Noční můra v Elm Street) a The Light House (Mlha).

05) Původní znění namluvilo množství hereckých hvězd jako Oscar Isaac (Gomez), Charlize Theron (Morticia), Chloë Grace Moretz (Wednesday), Javon „Wanna“ Walton (Pugsley), Bill Hader (Cyrus Strange) nebo hip-hopová legenda Snoop Dogg (Věc).

04) Během scény, kdy se Wednesday (Chloë Grace Moretz) účastní soutěže krásy, vyleje kýble krve na své soupeřky. Jde o narážku na film Carrie (2013), v němž Moretz rovněž ztvárnila hlavní roli a v němž Carrie White dostane zásah kýblem prasečí krve před svým děsivým řáděním na maturitním plese.

03) Nesrozumitelná řeč, kterou mluví bratranec Věc, je prostě jen angličtina pozpátku.

02) Na kokosovým pohárech, z nichž pijí Gomez a Morticia na pláži, je nápis Bermudský trojúhelník. V hraném filmu Addamsova rodina (1991) je Festerova dlouhodobá nepřítomnost vysvětlena tím, že se ztratil v Bermudském trojúhelníku.

01) Rapové hvězdy Maluma, Megan Thee Stallion a produkční tým Rock Mafie složili pro film písničku nazvanou Crazy Family. V pokračování zazní i song z prvního dílu My Family v novém remixu od Yoshiho Flowera. Nechybí ani modernizovaná verze úvodní znělky klasického seriálu Rodina Addamsova, kterou původně složil Vic Mizzy.

Addamsovu rodinu 2 sledujte v pátek 17. listopadu od 20:15 na Prima COOL.

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný