15. května 2023 14:35

Nový kandidát na Supermana vypadá jako mladý Henry Cavill. O Lois Lane se strhla velká rvačka

Přes lehce rozporuplné výsledky se Warneři svého snu o funkčním DC komiksovém univerzu nevzdávají a aktuální úspěch třetích Strážců Galaxie je může jen utvrdit v tom, že James Gunn v roli kreativního šéfa ví, co dělá. Momentálně jsou v plném proudu přípravy na natáčení filmu Superman: Legacy. Několik hollywoodských insiderů se s dychtivými fanoušky podělilo o informace stran probíhajícího castingu a výběr je více než zajímavý.

O roli Clarka Kenta, farmářského synka s božským osudem se uchází David Corenswet. Jeho jméno vám pravděpodobně nic neřekne, koneckonců jeho dosud největší filmovou příležitost představoval horor Pearl, prequel nenápadné kultovky X. Zároveň jej můžete znát ze seriálů Hollywood, Politik nebo Domek z karet. Konkurz stále probíhá a Corenswet není zdaleka jistý, už teď se ale proslýchá, že patří mezi Gunnovy favority. Nakonec typově  dost připomíná omlazeného Henryho Cavilla.

O roli Lois Laneové, urputné novinářky a Supermanovy osudové lásky, soupeří Rachel Brosnahan (Úžasná paní Maiselová, Hra špionů), Samara Weaving (Krvavá nevěsta, Babylon), Phoebe Dynevor (Bridgertonovi) a Emma Mackey (Sexuální výchova, Smrt na Nilu). Brosnahan údajně na konkurzu zaválela a podala strhující výkon, problémem ale je, že Lois má být něco přes dvacet, zatímco Rachel Brosnahan je 32. Ale upřímně, kdy něco takového filmaře zastavilo?

Gunnovo vyjádření

Studiem se v souvislosti s filmem Superman: Legacy nese jméno Nicholase Houlta, kterého Warneři milují už od akční pecky Šílený Max: Zběsilá cesta. Logicky se objevily spekulace, že Hoult cílí na roli muže z oceli, jelikož roli Batmana mu vyfoukl Robert Pattinson, ve skutečnosti se však uchází o hrdinova nejslavnějšího protivníka – Lexe Luthora. I v tomto případě ale platí, že konkurz stále probíhá. Detaily castingu se liší od insidera k insiderovi, oficiální prameny Warner Bros. mlčí a sám Gunn se ke spekulacím vyjádřil prostřednictvím Twitteru:

„Pro všechny, které to zajímá – nikdy bych se nevyjádřil k tomu, kdo se UCHÁZÍ o nějakou roli. To je čistě záležitost herců a nikdy bych takovou informaci nezveřejnil dřív než oni sami (stejně jako fakt, že Glenn Howerton nebo Zachary Levi měli zájem o roli Star-Lorda a byli v úzkém výběru). Aktuálně můžu říct jen tolik, že v Superman: Legacy byla obsazena jen jedna role a není to nikdo ze známých hráčů Supermanova světa.“

Jako každé dosavadní zpracování Supermanových příběhů i Superman: Legacy bude vyprávět Supermanův příběh od samého začátku. Více se zaměří na Clarkovo mládí a jeho cestu k sebevědomému dospělému hrdinovi a přijetí jeho kryptonského dědictví. Čili to vůbec, ale vůbec nebude vypadat jako celovečerní Smallville. Zároveň má film odstartovat zcela novou superhrdinskou sérii nazvanou Gods and Monsters: Part 1, již doplní The Brave and the Bold o problematickém soužití Batmana s jeho synem Damianem, Supergirl o dobrodružstvích Supermanovy sestřenky, Swamp Thing, jenž nám snad konečně nabídne pořádnou verzi výborného Bažináče, a další.

Zdroj: Geek Tyrant

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný