25. července 2023 15:12

Drsňák Rock se zapojil do stávky. Slavný herec přispěl hercům a scenáristům obřím finančním darem

Hvězdný Dwayne Johnson přispěl největší zaznamenanou jednorázovou částkou na nouzové konto stávkujících herců.

Jestli jste doteď nevěděli, koho v současné hollywoodské stávce podporuje Dwayne Johnson aka The Rock, pak pro vás má známý drsňák definitivní odpověď. Ačkoliv byste hvězdu Rychle a zběsile, Moany, Red Notice nebo třeba Jumanji na ulicích Los Angeles v těchto dnech nejspíš nepotkali, Johnsonovi zjevně nejsou trable strádajících méně známých herců a potažmo i scenáristů rozhodně ukradené. Naopak!

Podle informací serveru Variety totiž Rock přispěl na nouzové konto hereckého odboru SAG-AFTRA vůbec největší zaznamenanou jednorázovou částkou v historii. Výše finančního příspěvku měla být až sedmimístná. Existence tohoto nouzového konta je pak celkem zřejmá – když herci stávkují, logicky nepracují, a tudíž nedostávají ani žádné peníze. Ti, kteří jsou na tom nejhůř, se tak můžou obrátit na vlastní organizaci, aby jim s finanční tísní pomohla.

Toto nouzové konto je nicméně zcela odkázané na dobrovolné dary. Bez lidí jako Johnson by tak ostatní herci v těžkých časech během stávek (zdaleka se nejedná o první hollywoodskou stávku) nejspíš neměli co jíst. Prezident nadace spravující tento fond tak měl pro hvězdného Rocka jenom samá slova chvály a vděku. Samotný Johnson se nicméně zatím nevyjádřil na sociálních sítích ani jinde jak ke stávce, tak ke svému příspěvku. Možná i proto, že ví, že současný konflikt mezi studii a herci není o něm, a tak na sebe nechce zbytečně strhávat pozornost a raději tráví čas s rodinou. Další důvod, proč ho fanoušci mají tak rádi.

Zdroj: VarietyInstagram

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný