5. května 2024 10:11

David Pastrňák na MS nejede. Po výstavním gólu se chystá na Floridu

Nejlepší český hokejista současnosti David Pastrňák (27) na domácí MS nedorazí. S trochou nadsázky lze říci, že zvolil Floridu. Jeho Boston dokázal v sedmém zápase porazit Toronto a Pastrňák se chystá na floridské soupeře.

Už to vypadalo, že na Boston padla tradiční deka a nepřejdou přes 1. kolo play off. Proti Torontu mělo rozhodnout sedmé utkání a Medvědi do něj nešli v roli favorita. Po 60 minutách byl stav 1:1 a šlo se do prodloužení. Postupový gól vstřelil ten, který byl po předchozím zápase kritizován. David Pastrňák prokázal, proč patří mezi největší hvězdy NHL.

V čase 61:54 se po náhodném odrazu dostal Pastrňák těsně před branku, položil si gólmana a stihl dokončit výstavní blafák. Celý Boston si v tu chvíli oddechl.

Český střelec ale určitě nepotěšil reprezentačního trenéra Radima Rulíka. Ten počítal s tím, že pokud by Boston vypadl, přijel by nejen Pastrňák, ale do Prahy by se vydal také zřejmě Pavel Zacha. Tedy dva hráči, kteří by byli ohromnou posilou do ofenzívy, ve které to národnímu týmu zatím skřípe.

ČTĚTE TAKÉ: Pastrňák na MS v hokeji? Velkým otazníkem by byla jeho psychika, řekl Bříza

Jenže Pastrňák začátek MS určitě nestihne, nyní se chystá na Floridu. Pokud by série skončila rychle v neprospěch Bostonu, je možné, že by se český střelec v Praze přeci jen objevil. Ale to jsou hodně předčasné úvahy, Boston dál žije sen o Stanley Cupu.

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný