18. dubna 2023 17:00
redakce Prima Cool

Czech Freeski Tour zakončila společně s Prima COOL sezonu na Klínovci

Czech Freeski Tour

Série Českého poháru v rámci Czech Freeski Tour zavítala ke své poslední zastávce na Klínovec v Krkonoších po přeložení místa konání z původního Červenohorského sedla. První dubnový víkend tak symbolicky zakončil sezonu celého akrobatického lyžování, jehož partnerem byla nově i značka Prima COOL.

Kanál Prima COOL se v loňském roce spojil s úsekem akrobatického lyžování Svazu lyžařů ČR. Ten není pro Prima COOL žádnou neznámou, jelikož s freeskiery dlouhodobě spolupracuje v rámci eventu COOLIFE FEST. Na sérii závodů Czech Freeski Tour tak nechyběl třeba COOL Snowpark, kde si mohli návštěvníci vyzkoušet triky pod dohledem profesionálních instruktorů.

„Finále ČP mělo původně proběhnout na Červenohorském sedle, bohužel nám stavitel tratě v úterý před závodním víkendem oznámil, že sněhové podmínky nedovolují vytvořit trať pro závod, a tak jsme se snažili závod přesunout. Vhodný nám přišel Klínovec, kde se minulý týden jel ČP ve snowboardu, díky čemuž byla na místě připravená trať,“ přibližoval náročné pozadí příprav posledního závodu předseda akrobatického lyžování Roman Dalecký.

Mezi muži od 15 let se o prvenství rvali do posledních chvil Petr Müller a Eliasz Kiszka, přičemž na konci závodního dne na Klínovci došlo k nezvyklé situaci, kdy oba závodníci měli za všechny zastávky turné shodně 160 bodů.

Rozhodovat tak musela jednotlivá bodová hodnocení obou závodníků na všech závodech, ve kterých nakonec Müller předčil svého kolegu o více než 40 bodů.

„Na podmínky, které panovaly, hodnotím závod pozitivně a bylo i na co koukat. Poděkovat bych chtěl celému Czech freeski tour týmu a středisku Klínovec, že nám umožnilo závod uskutečnit. Celou tour bych hodnotil pozitivně, povedlo se nám v nepříznivých sněhových podmínkách zorganizovat kvalitní akce s celkovou účastí 48 závodníků,“ pochvaloval si Dalecký.

Mezi ženami své prvenství potvrdila Tereza Nečasová, která opanovala i závodní den na Klínovci a s náskokem 100 bodů na druhou Zuzanu Nečasovou pro sebe suverénně uzmula prvenství v celé tour.

TOP 3 ČP ve slopestylu na Klínovci:

Muži:

1.    Jan Ferbr

2.    Petr Müller

3.    Eliasz Kiszka

Ženy:

1.    Tereza Nečasová

2.    Zuzana Nečasová

TOP 5 celkového pořadí Czech freeski tour:

Muži 15+:

1.    Petr Müller

2.    Eliasz Kiszka

3.    Jan Ferbr

4.    Jiří Lafek

5.    Marek Krčál

Ženy:

1.    Tereza Nečasová

2.    Zuzana Nečasová

3.    Adéla Krčálová

4.    Agéta Christophová

5.    Wanda Švancer

Děti: 6-14 let:

1.    Jakub Koula

2.    Damian Kiszka

3.    Matěj Pecháč

4.    Lukáš Peterka

5.    Oliver Zouhar

redakce Prima Cool

Sdílejte článek
Štítky Krkonoše Česko Petr Müller Klínovec Červenohorské sedlo Prima Cool akrobatické lyžování

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný