19. června 2024 09:22

Cristiano Ronaldo se choval jako malý kluk, vysmál se gólmanovi Staňkovi

Jedna z největších hvězd světového fotbalu ukázala, že někdy jsou emoce silnější než sportovní chování. Cristiano Ronaldo (39) se do poslední chvíle strachoval, aby Portugalci v utkání s českým výběrem nepřišli o body. Po vítězství 2:1 se Ronaldo vysmál českému brankáři Jindřichu Staňkovi (28).

Má snad úplně všechno a k dokonalosti mu chybí jen titul mistra světa, který zřejmě nikdy nezíská. Přesto Cristiano Ronaldo zápasy i na prahu čtyřicítky prožívá velmi emotivně a umí se chovat jako malý kluk. To předvedl v utkání s Čechy, které se pro Portugalce nečekaně komplikovalo.

Portugalci byli jasně lepší, český výběr drtivě mačkali. Jenže Ronaldo a jeho parta se nemohli prosadit, český výběr držel nad vodou Jindra Staněk. Právě on v prvním poločase Ronalda vychytal a hvězdu přiváděl k zoufalství. To se u Portugalců ještě prohloubilo, když jim v 62. minutě nečekaný gól vstřelil Lukáš Provod. Najednou bylo vidět, že favorit znejistěl. Bohužel už v 69. minutě Portugalci vyrovnali a bylo jasné, že posledních zhruba 25 minut přijde peklo.

Nervy nejvíce pracovaly v 87. minutě, když Diogo Jota dal gól, který měl Portugalce uklidnit. Jenže branka byla odvolána, VAR zaznamenal, že před trefou se Ronaldo ocitl v těsném postavení mimo hru. Jindra Staněk nechtěl slavícím Portugalcům vrátit míč, ti se s ním lehce postrkali. Nakonec ale oslavy byly zbytečné. Do konce utkání chybělo pár minut a Češi dál drželi senzační remízu.

Nakonec Portugalci utkání zvládli otočit, už probíhalo čtyřminutové nastavení, když trn z portugalské paty definitivně vytáhl rozhodující brankou Francisco Conceicao. V tu chvíli kolem smutného Staňka proběhl Ronaldo a vysmál se mu do obličeje.

Chování portugalské legendy zaznamenaly kamery. Zbytečné gesto ukázalo dvě věci - Ronaldo má někdy velké problémy zvládat své emoce a Portugalcům opravdu chvíli teklo do bot. Škoda, že z toho nakonec pro český národní tým není ani vytoužený bod.

Podívejte se, jak si žije Cristiano Ronaldo:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický