2. prosince 2015 16:00

Od Deadpoola ke Star Wars: 10 nejočekávanějších zimních filmů

Co chystají Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence nebo Quentin Tarantino?

Podzim je za námi a začíná přituhovat. Pořád se ale vyplatí chodit ven, hlavně pokud vaše procházka končí v kině, kam právě teď míří další várka zajímavých filmů.

Některé kandidáty na Oscary už samozřejmě máme za sebou. Od prosince do února ale dostaneme další, a spolu s nimi jde do kin i kupa komedií a pár toužebně očekávaných blockbusterů. Star Wars, Deadpool, Osm hrozných... Tady máte desítku nových filmů, které si rozhodně zaslouží trochu pozornosti!

Milenci těch druhých (CZ premiéra: 17. prosince 2015)

Dobrých romantik je čím dál tím méně a tahle mezi ně dozajista patří. Drzá komedie o dvou závislácích na sexu, které to začne táhnout k sobě, totiž nápadně často připomíná Když Harry potkal Sally. A i když jí nečeká žádné cenové blahoslavení, určitě má našlápnuto k novodobé trvalce, která ještě pobaví spoustu lidí.

Star Wars: Síla se probouzí (CZ premiéra: 17. prosince 2015)

Nejočekávanější film roku už je na dosah! Síla se probouzí se odehrává 30 let po Návratu Jediho a vzkřísí milovanou sci-fi ságu, která je teď v rukou J. J. Abramse (Star Trek). Existuje vůbec někdo, kdo o nových Star Wars neví? U Disneyho mají marketing podchycený na jedničku, tak uvidíme, jestli se jejich úsilí promění v obrovské tržby... a ve výborný film!

Joy (CZ premiéra: 7. ledna 2016)

Jennifer Lawrence dala sbohem Hunger Games a vrhla se na další spolupráci se scenáristou a režisérem Davidem O. Russellem (Terapie láskou). V jeho novém filmu Joy si zahraje zadluženou matku, která vymyslí přelomový mop. A přestože to nezní jako moc úžasná podívaná, trailery jsou tak našlápnuté, že se nejde netěšit!

Osm hrozných (CZ premiéra: 7. ledna 2016)

Kdo by nadšeně nevyhlížel novou Tarantinovku? Quentin se tentokrát vrací k westernu, který mu tak šel v Nespoutaném Djangovi, a nabídne nám příběh osmi nevyzpytatelných postav, které spolu musí přežít v jedné zasněžené chajdě. Čeká nás spousta povídání a nějaká ta drsná přestřelka? Přesně tak. Doslova se můžete připravit na 3 hodiny tarantinovských dialogů, z čehož musejí mít skalní fandové nesmírnou radost.

REVENANT Zmrtvýchvstání (CZ premiéra: 14. ledna 2016)

Leonardo DiCaprio potřebuje Oscara. A vezme sebedrsnější roli, aby ho dostal. Jeho nejnovější pokus se točí kolem schopného lovce, který je po útoku medvědem zanechán v divočině. Nebyl by to ale Leo, kdyby se nevzepjal a nevyrazil zpátky do civilizace, kde se hodlá pomstít všem, kteří se na něj vykašlali. Bude z toho vytoužená soška? Naděje jsou jistě veliké, ale kolikrát už tohle DiCaprio slyšel?

Fifty Shades of Black (CZ premiéra: 28. ledna 2016)

Ano, byla to jen otázka času. Padesát odstínů šedi je jasný parodický terč, takže asi nikoho nepřekvapilo, když se tohohle konceptu chopil tým zodpovědný za Pár nenormálních aktivit. Už první trailer naznačuje, že to bratři Wayansové vezmou pěkně od podlahy. A že to nebude hezký pohled pro nikoho, kdo erotiku s panem Greyem bere smrtelně vážně.

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (CZ premiéra: 4. února 2016)

I letošní zima bude plná životopisných dramat, takže potěší, že nám ji oživí Michael Bay. Režisér Skály, Armageddonu nebo Transformerů zadaptoval skutečný příběh šesti drsňáků, kteří se v Libyi rozhodnou chránit diplomatický komplex. Nečekejte tedy další digihrátky, ale spíš řízné drama, ve kterém nebude nouze o napínavé akční scény.

Děda na tahu (CZ premiéra: 4. února 2016)

Zac Efron se vytáhnul v komedii Sousedi a teď zkouší s dalším přísně kalícím filmem. V komedii Děda na tahu vyrazí s Robertem De Nirem na prosluněnou Floridu. A pokud chcete věřit traileru, čeká ho tam divoká dovolená, která by mohla způsobit nejedno neplánované těhotenství.

Deadpool (CZ premiéra: 11. února 2016)

Konečně! Konečně se dočkáme pořádného filmu s Deadpoolem! Unikátní marvelácký superhrdina, který ví, že je v komiksu (a pravidelně toho využívá), bude ve vlastní sólovce plýtvat kulkami i hláškami. Opět si ho zahraje Ryan Reynolds, důležitější ale je, že se film dočkal drsného eRkového ratingu, takže v něm vesele poteče krev a nebude se mluvit slušně. Prostě sen každého komiksového fanouška!

Zoolander 2 (CZ premiéra: 18. února 2016)

Derek Zoolander se vrací. Společně s Jeníčkem se totiž musí postavit další hrozbě a udržet tak křehký svět módy v rovnováze. Bude u toho spousta slavných tváří? To si pište. Upoutávky pak slibují i stejně tupý humor, pokud vám tedy jednička sedla, rozhodně si 18. únor poznamenejte v kalendáři.

Na které zimní filmy se nejvíc těšíte vy? Dejte vědět v diskuzi!

Star Wars už mimochodem kralují herní scéně. Tady máte pár momentek z nádherného Battlefrontu!

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný