29. dubna 2024 00:02
redakce Prima Cool

Bobovy burgery ve filmu na Prima COOL: Muzikálová komedie má premiéru v sobotu 4. května

Bobovy burgery se dočkaly filmu, který se pomalu blíží na Prima COOL.

Když záplavy způsobí závrt přímo před Bobovou restaurací, vchod dovnitř zablokuje hluboká díra. Hrozí, že dnům, kdy Bobovy burgery vydělávaly, bude konec. Místo očekávaných letních tržeb stojí restaurace před totální katastrofou (a za tou dírou). Bob a Linda dělají všechno, co je v jejich silách, aby udrželi byznys nad vodou. Jejich děti se mezitím snaží rozluštit záhadu. Jestli se jim to podaří, možná ještě stihnou zachránit Bobovy burgery i celou rodinu.

Populární animovaný seriál servíruje filmovou specialitu ve formě muzikálové komedie, která se odehrává mezi událostmi z epizod 12. a 13. série.

Hrají: H. Jon Benjamin, Dan Mintz, Eugene Mirman, Larry Murphy, John Roberts, Kristen Schaal, David Wain, Zach Galifianakis, Kevin Kline

Zajímavosti:

  • Americká animovaná muzikálová komedie vychází z dlouho vysílaného úspěšného seriálu Bobovy burgery a měla premiéru v roce 2022.
  • Komedii režírovali Loren Bouchard, který vymyslel animovaný seriál, a Bernard Derriman, který je jeho dlouholetým režisérem.
  • Hlavní role v původním anglickém znění namluvili herci, kteří už několik let vystupují v animovaném seriálu: H. Jon Benjamin, Dan Mintz, Eugene Mirman, Larry Murphy, John Roberts, Kristen Schaal, David Wain, Zach Galifianakis a Kevin Kline.
  • Děj filmu se odehrává mezi 12. a 13. řadou seriálu.
  • Loren Bouchard říká, že film má dát fanouškům seriálu všechno, co chtěli, ale přitom má zaujmout i úplně nové diváky.
  • Produkční tým trval na tom, aby ve filmu převažovala ručně tvořená animace. Cílem bylo, aby měl film stejnou vizuální podobu jako seriál. Přesto je díky vyššímu rozpočtu na natáčení a většímu počtu animátorů, kteří byli k dispozici, ve filmu více detailů.
  • Texty písní napsali Loren Bouchard a Nora Smith. Hudbu k filmu složil Tim Davies.
  • Film je věnován animátorům Davu Creekovi a Denisu Fullerovi, kteří zemřeli předtím, než měl premiéru. Creek pracoval na výtvarných návrzích postav, Fuller maloval krajinu v pozadí.
  • Bobovy burgery ve filmu jsou zároveň posledním projektem, na kterém se podíleli zesnulí animátoři Tuck Tucker a Dale Baer. První pracoval i na filmu Spongebob v kalhotách, druhý působil dlouhá léta v animační divizi studia Walt Disney.
  • Ve filmu se stejně jako v seriálu objevuje postava černé reportérky Olsen Benner, kterou původně namluvila bílá herečka Pamela Adlon (Californication, Bude líp). Kvůli pohoršení vyvolanému tím, že bílá herečka mluví postavu s tmavou pletí, ji před časem v roli vystřídala Nicole Byer (Velma, Příběh temný a strašidelný, Tuca & Bertie).
  • Film měl rozpočet 38 milionů dolarů a v kinech po celém světě vydělal 34,2 milionů dolarů. Odhaduje se, že propagace filmu stála dalších 20 milionů dolarů.
  • Před premiérou filmu tvůrčí tým mluvil o tom, že by v budoucnu s radostí natočil pokračování. Ale vzhledem k poměrně nízkým tržbám jsou další díly značně nejisté.

Bobovy burgery mají na Prima COOL premiéru v sobotu 4. května ve 20.15.

redakce Prima Cool

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný