23. června 2015 08:00

Jak se povedl nový film s Mimoni? Přečtěte si první reakce českých diváků!

Jak si žlutí oblíbenci vedou ve vlastním filmu?

Animák Já, padouch a jeho pokračování dali světu především Mimoně, žluté pidižvíky, kteří chtějí sloužit jen těm nejkrutějším záporákům. Mimoni se stali tak populárními, že se nyní dočkali vlastního filmu. Jak se povedl? A kdo by na něj měl jít? Odpovědi najdete v následujících odstavcích!

Karel Ryška / Prima COOL

Pokud stejně jako já patříte mezi lidi, kteří nemají rádi Mimoně… nechoďte na Mimoně. V celovečeráku jsou totiž úplně stejní jako v Já, padouch. Jejich zábavnost spočívá čistě ve žvatlání a padání, tedy v tom nejstandardnějším groteskním humoru. O nic jiného se nesnaží, 90 minut filmu tedy vyplňují pouze jejich triviální skopičiny, které tentokrát těží z amerických a britských poměrů v šedesátých letech. Že se to jejich fanouškům takhle líbí? Žádný problém. Přeji spokojenou návštěvu kina!

Hodnocení: Hodně málo/10

Pavel Sladký / Český rozhlas

Oblíbený žlutý dav malých bestiek z Já, padouch má svůj spin-off, který je zároveň prequelem k už existujícím filmům. Dobře jsem se u Mimoňů bavil. A moje dcera taky. Zábavná je už expozice s vysvětlením „historie druhu“. Výtečný timing gagů, propracovaná animace ve všech plánech (v animaci devastovaného Londýna možná Mimoni předčí i parodované katastrofické vzory!) a dost slušný český dabing pak provází celý film. Jediným rizikem novinky možná je, že kazisvětí dumbheads jejich hlavní role ve vlastním filmu občas tlačí do role hrdinů, minimálně ústředního dlouhána Kevina. Dospělý divák by zvládl i cyničtější podání. Ale svět padouchů je pořád nádherně velikášský, marnotratně bombastický i útěšlivý a dějinná role Mimoňů dostatečně erozivní :). Ideální na rodinné letní kino.

Hodnocení: 6/10

Matěj Svoboda / MovieZone.cz

Mimoni možná byli zábavní jako přicmrndávači v Já, padouch, ale jako hrdinové neobstojí. Proč? Protože jsou idioti. Respektive idioti jsou filmaři. Mimoni neumějí mluvit, takže je fakt blbý nápad zkoušet dělat vtipy z toho, že... mluví. Ono je to roztomilé asi prvních dvanáct vteřin, ale když člověk musí hodinu poslouchat žvatlání, tak je to asi podobně zábavné jako pokoušet se rozkódovat dialog dvouletých dětí. Fakt netušíte, co chtějí říct, a fakt není možné takovýmhle způsobem vyprávět příběh. Příběh, který je sám o sobě dost mizerný, postrádá nápady a vtip, má dost průměrnou akci a naznačuje, že někdo za kamerou má nejspíš dost divné sexuální představy. Pro děti předškolního věku je to roztomilá barevná hahanice. Pro kohokoliv staršího hazardování s vlastním duševním zdravím.

Hodnocení: 2/10

Anička (4 roky) / na volné noze

Bylo to skvělý. Už na začátku, jak mimoňové zkrotili dinosaura a pak hráli fotbal a zpívali, to jsem se moc smála. Ta potvora zlá paní mě moc nebavila, ale mimoňové byli skvělí a chtěla bych jejich vlastní písničky, abych si je mohla pouštět doma.

Hodnocení: 9/10

Mimoni jdou do kin 25. června 2015.

Jak se líbí vám? Podělte se v diskuzi!

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný