23. října 2024 10:15

Opustila nás hvězda Pobřežní hlídky. Slavný plavčík prohrál boj s těžkou nemocí

Více než deset let byl stálicí seriálu, kterému dával dávku opravdovosti.

Ve věku 67 let zemřel Michael Newman, hvězda televizního fenoménu Pobřežní hlídka. Vystupoval v něm pod vlastním jménem s přezdívkou Newmie. Šlo totiž o jediného skutečného plavčíka, který měl původně sloužit jako konzultant štábu, ale nakonec se natolik osvědčil před kamerami, až se stal spolu s Davidem Hasselhoffem jediným hercem, který se objevil ve všech jedenácti sezónách vysílaných mezi lety 1989 a 2000.

Newman se při natáčení nadále věnoval práci záchranáře, byl profesionálním hasičem, kterým zůstal  i po konci seriálu, vše však změnil rok 2006, kdy mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba. „Smrtelná nemoc mi dala hodně času na přemýšlení, kterému jsem se dříve vyhýbal, přinesla mi však moudrost,“ řekl časopisu People.

Nedávno se objevil i v dokumentární minisérii After Baywatch: Moment in the Sun, v níž popsal: „Moje tělo se mění tak pomalu, že si toho téměř nevšímám, ale přesto mi stále připomíná, že Parkinsonova choroba se stala středobodem mého života.“ Ubývající množství energie věnoval šíření osvěty a shánění financí pro nadaci Michaela J. Foxe, která se věnuje pomoci nemocným a vývoji léku na toto onemocnění, při němž lidé postupně ztrácí vládu nad svým tělem.

Rodák z Los Angeles zemřel v neděli 20. října v kruhu blízkých na selhání srdce způsobené pozdním stadiem nemoci. Jeho přítel režisér Matt Felker vzpomněl: „Když jsem Mikea viděl naposledy, byl ještě při vědomí. Podíval se na mě tím svým typickým způsobem a řekl mi – Přišel jsi právě včas.“

Michael Newman po sobě zanechal manželku Sarah, dceru Emily a syna Chrise, který kráčí v otcových šlépějích – zachraňuje v Los Angeles životy jako plavčík.

Zdroj: People, Deadline

Video, které jste mohli minout: Zemřel Liam Payne, zpěvák skupiny One Direction

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický