23. září 2023 06:00

Elitní hráčku odmítly prestižní mužské týmy. Nad zbabělým důvodem budete kroutit hlavou

Měla dostatek odvahy, nadšení, talentu a píle. Je devítinásobnou šampionkou prestižní ženské soutěže ve Valorantu. Třiadvacetiletá Američanka proto nečekala, že v cestě za svým snem narazí na předsudky a diskriminaci, nejlepší světové týmy ji však odmítly angažovat.

Patří mezi nejlepší hráčky Valorantu na světě. Za svou kariéru získala na výhrách téměř 50 tisíc dolarů. Oblékala dres slavného klubu Cloud9 a proslavila se vynikající hrou. Její dovednosti ji časem dostaly na nejvyšší úroveň, a dokonce se začala ucházet o místo v jednom ze špičkových mužstev. Jenže tam Melanie „meL“ Capone narazila.

Týmy ji vytrvale odmítaly z různých zvláštních důvodů, v jednom případě i proto, že některý z hráčů prostě nechtěl nastupovat po boku ženy. Melanie Capone detailně popsala celou situaci ve svém příspěvku na sociální síti X (dříve známé jako Twitter), který zasáhl téměř tři miliony uživatelů.

K odmítnutí došlo už před dávnou dobou a sama hráčka o něm nechtěla mluvit. Její příběh ale převyprávěl reportér Rod „Slasher“ Breslau, když byl hostem na streamu trenéra Valorantu Seana Garese. Proto se třiadvacetiletá hráčka nakonec rozhodla ke všemu vyjádřit.

„Cítím se tak trapně, že profesionální hráči a další kolegové se musí bránit, protože po nich jdou davy. Chci jen hrát hru a makat, abych se zlepšila. Mám pocit, že si všichni myslí, že se vymlouvám. Drtivá většina mužů v profi komunitě se mě zastává, radí mi, brání mě v toxických ranked lobby, ručí za mě svým týmům/jiným týmům za příležitosti atd. Nikdy jsem nepocítila takovou podporu od jiného esportu. Moc si vás všech vážím.“

Přestože se jedná o nepříjemný příběh, Capone chce pokračovat se svými spoluhráčkami v cestě za úspěchem. „Teď bych to opravdu ráda hodila za hlavu a se svým týmem se zaměřila na Game Changers 3,“ zakončila svůj příspěvek.

Zdroj: PLAYzone.cz, Twitter

Jan Hrušovský

redaktor FTV Prima, CNN Prima NEWS

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný