8. března 2015 23:30

Projděte si lokace z Grimma!

Přehlídka tří lokací, na nichž se natáčí seriálová urban fantasy Grimm, připomíná historické kořeny města.

K tomu, abyste se vcítili do lovce wesenů Nicka Burkhardta, není třeba oplývat arzenálem zbraní ani superschopnostmi – stačí si vyjet do dějiště seriálu Portlandu a nasát místní atmosféru.

Producenti si totiž náležitě pochvalují zdejší architekturu, v níž je k nalezení přemíra starších staveb dodávajících seriálu Grimm jeho atmosféru šmrncnutou starobou. Vybrali jsme tři lokace, které dokazují, že v Portlandu nabízí i ta nejbanálnější seriálová lokace přemíru historie.

Kamenný dům

Doslova jako z evropské historie vypadl kamenný dům, který byl dějištěm bitvy Nicka s wesenskou bestií v 1. řadě. Ve skutečnosti budova vznikla až ve 30. letech a sloužila původně jako veřejné WC. Dnes plní pouze roli opuštěné, mechem zarostlé okrasy. Narazit na ni lze ve veřejném lesním parku doslova co by kamenem dohodil od okraje Portlandu.

Policejní stanice

Policejní stanice, z níž Nick, Hank a další chrání portlandskou populaci, působí dokonalým dojmem budovy stvořené pro strážce zákona, a není to náhodou – stavba je totiž skutečně bývalou policejní stanicí místního Severního okrsku.

Že vám budova na fotce nic nepřipomíná? Slouží totiž pouze k natáčení záběrů zevnitř – vnější fasádu policejní stanice v seriálu zastane portlandský celní úřad.

The Fields Park

O tom, že kam v Portlandu Grimm šlápne, tam najde místo s historií, svědčí i pozadí kromobyčejné pauzy na kafe Nicka a Monroea z jednoho z dílů 1. řady. Dvojice se totiž usadila ve zdejším Fields Parku. Na pozadí tohoto plátku zeleně se ale tyčí enormní sýpka známá jako Centennial Mills. Doklad zemědělsko-průmyslových kořenů Portlandu má za sebou ve skutečnosti více než stoletou historii, která zřejmě brzy skončí kontroverzním stržením kvůli havarijnímu stavu. Škoda, stavba totiž působí jako dělaná pro jeden ze soubojů Grimma...

Navnadil vás výběr? Pak můžete prozkoumávání reálné stránky seriálu Grimm věnovat ještě spoustu času – sběru informací o natáčecích lokacích v Portlandu se se sveřepým smyslem pro detail věnuje web My South Waterfront, kde lze najít detailní analýzu zasazení jednotlivých epizod a virtuální túru po jejich skutečném dějišti.

Premiérová epizoda Grimm dorazí na Primu COOL v pondělí ve 20.15!

(lol)

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický