24. května 2013 11:30

Nedělní trhák: Rychle a zběsile

Šlápněte na plyn rychle a zběsile už v neděli ve 20:00!

Nedělní odpoledne stane se pro mnohé chvílí nudy... Abyste se z víkendové letargie probrali, od osmé hodiny večerní můžete přepnout na krutoďábelský vysokootanový trhák Rychle a zběsile!

V něm se polda v utajení Paul Walker dostane na stopu gangu zaláskovaného do autotuningu, jež kvůli stále dražšímu vylepšování aut přepadává kamiony.

Jenže problém s prací v utajení je, že často přijdete svým cílům nepatřičně hodně na chuť...

V roce 2001 byl první díl Rychle a zběsile až nečekaným trhákem. Film udělal monumentální hvězdu především z hlavního antagonisty Vina Diesela, zpopularizoval tuning aut a zahájil sérii filmů značky Rychle a zběsile, které s časem zrajou jako víno (nebo sýr).

Idea na kriminálku zasazenou mezi závodníky pochází z novinového článku na téma nelegálním pouličních závodů, které inspirovaly režiséra Roba Cohena k nakopnutí celé produkční mašinérie snímku.

Ačkoliv šly další dva díly série z let 2003 a 2006 kvalitou malinko níže než film první, v posledních letech se značka Rychle a zběsile vrátila na výsluní, především s návratem Vina Diesela spolu s Paulem Walkerem v dílu z roku 2009 (ve "druhém" a "třetím" díle se sice také objevili, vždy ale jeden bez druhého).

Předloňský pátý díl byl nejspíše nejlepším akčním filmem roku, a právě v tomto týdnu do kin doráží i díl šestý, u kterého se očekává, že dostojí vysokým očekáváním!

Ještě předtím si však můžete připomenout, jak to celé začalo. První Rychle a zběsile vyhlížejte už v neděli večer od 20:00 na Prima COOL.

Chcete vědět víc?

  • Jméno filmu vychází ze stejnojmenného dramatu z roku 1955. Rychle a zběsile z roku 2001 přesto není remakem, protože si z "předlohy" vzalo jen název, nikoliv zápletku.
  • MIchelle Rodriguez ani Jordana Brewster před natáčením filmu nevlastnily řidičák...
  • Do role Paula Walkera byli předtím zvažováni Christian Bale, Mark Wahlberg i Eminem!
  • Na hollywoodské poměry vcelku laciné Rychle a zběsile (38 milionů dolarů) v kinech utržilo více jak pětinásobek svého rozpočtu.
  • Ulice, na níž v závěru nabourá postava Vina Diesela, je totožná s ulicí z počátku Training Day; oba filmy sdílely stejného scénáristu.

(lol)

Ondra Těšínský

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný