20. května 2013 13:20

Rychle a zběsile 6 – jaký je nový film?

Pět bonbónků z filmu Rychle a zběsile 6, který jde do kin už ve čtvrtek 23. května. Proč se na tenhle snímek těšit?

Automobilová série zraje s každým dalším dílem.

Na COOLu si v neděli večer můžete dát cooltovní první díl (jménem Rychle a zběsile), jenže o pár dní dříve do kin přisviští zbrusu už nový šestý díl!

V něm se setkáme nejen s Vinem Dieselem a Paulem Walkerem, ale také Dwaynem Johnsonem ("The Rock") a překvapivě také s některými nečekanými postavami...

Pro konkrétní detaily čekujte náš toplist záběrů vycucnutých z trailerů. Ale bacha – nevyhneme se samozřejmě ani prozrazování drobtů ze zápletky!

Byli jste varováni.

5) Šílená fyzika

Série Rychle a zběsile a hollywoodské filmy obecně si nikdy příliš nepotrpěly na akurátní dodržování zákonů gravitace, setrvačnosti nebo logiky. Ale čert to vem! Šesté Rychle a zběsile totiž na jejich místo zasazuje čirou, dokonalou automagii. Nikde v traileru to není tak evidentní jako ve scéně, kdy skupinka automobilových závodníků pomocí svého důvtipu a božanské technologie pomocí aut... sestřelí obrovské dopravní letadlo!

Vzhledem k tomu, že Vin Diesel chce natáčet i další díly série, by sestřelení letadla pomocí aut z šestky zřejmě překonalo jen sestřelení raketoplánu pomocí aut... A tak to má být! :)

4) Šílený záporák

Zápletka šestého Rychle a zběsile stojí a padá s nutností dát dohromady tým Vina Diesela, který v pátém filmu prošel svou "poslední velkou loupeží", po níž se měl dát na zasloužený odpočinek. Novým motorem jejich sleziny proto bude potřeba porazit někoho jiného, totiž padoucha Luka Evanse, který automobilovou magii používá k likvidaci ostře střežených vojenských konvojů. Evans doteď zkoušel spíše menší role – je známý ze Souboje Titánů, Války bohů nebo Havrana.

Právě kvůli dopadení tohohle holobrádka The Rock vystopuje Dieselovu partičku s tím, že pokud mu pomohou, dostane se jim milosti.

3) Šílený tank

Nic nenapumpuje honičku mezi auty líp, než nenadálý výskyt starého dobrého tanku...

Filmaři, inspirovaní buď podobnou existující honičkou mezi tankem a policí v San Diegu nebo virtuální obdobou téhož ve hrách série Grand Theft Auto, proto krom bitky "auta vs. letadla" na velké plátno vrhnou i šedesátitunový vojenský kolos!

2) Šílená Gina Carano

Jasně, součástí hereckého obsazení je znovu Vin Diesel i Paul Walker, a po megaúspěchu v pátém dílu se vrací i The Rock. Ale gentleman dá šanci i dámám – a proto uvítejme novou přísadu do rychlé a zběsilé formulky, profesionální wrestlingovou bojovnici (a herečku) Ginu Carano.

Tahle dáma s pěstmi proklatě nízko se proslavila akčním experimentem Zkrat, znát ji však můžete i z filmečků ve strategii Red Alert 3. Carano sice není zrovna shakespearovská herečka schopná deklamovat dlouhé sentence o nesmyslnosti bytí a jiných existenciálních depresáliích. Zato však umí autenticky rozdávat rány a přitom nevypadat jako nějaká Barbie.

1) Šílená Michelle Rodriguez

Překvapením největším je dlouho ohlašovaný návrat Michelle Rodriguez v roli Dieselovy milenky Letty. Její výskyt je překvapením z toho důvodu, že její postava byla jaksi považována za dávno zesnulou…

Zvrat ve stylu "Bobby byl jen ve sprše" možná nasupí vyprávěcí logiku snímku... Ale ruku na srdce, ve filmu, kde se pomocí aut sestřelují dopravní letadla, její staronový výskyt sedí jako prdel na hrnec! Těšit se můžeme i na to, že zmrtvýchvstaná Michelle zamíchá s napětím uvnitř Dieselova týmu.

Půjde-li nakonec o trhák či propadák, zjistíme s českou premiérou už od 23. května!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný