7. září 2016 13:14

FIFA 17 odhalila TOP 10 hráčů. Messi spadnul z trůnu a hráči zuří nad novým pořadím! Proč?

Nejpopulárnější sportovní videohra neoficiálně vyhlásila nového krále fotbalu - je jím CR7!

Letošní FIFA 17 patří mezi nejočekávanější hry podzimu. Přinese nový engine Frostbite, což má slibovat nejen lepší grafiku a fyziku, ale taky novou možnost příběhového módu, v němž se hráč převtělí do mladého fotbalisty Alexe Huntera, z kterého bude moci udělat hvězdu v libovolném týmu anglické Premier League.

Největší humbuk se však každoročně strhne kolem statistik virtuálních hráčů. Který z nich má nejvyšší rychlost či akceleraci, sílu, přenost střely, hlavičkování, dribling nebo vytrvalost? A který z nich dostal nejvyšší celkové hodnocení, které vzniká vyhodnocením všech jednotlivých parametrů?

Dlouhých sedm let byl hráčem s nejvyšším ratingem brazilský a argentinský tahoun Lionel Messi. Letos ale musel předat žezlo Cristianu Ronaldovi, když mu rating klesl z loňských 94 na 93, zatímco Ronaldo si polepšil a má dokonce i bod k dobru, což je znatelný rozdíl, vzhledem k tomu, že další tři hráči v pořadí se všichni vešli do jednoho bodu.

Ronaldo má úžasnou rychlost 92, střelbu 92, vedení míče 91 nebo sílu 80. Má také nejvyšší level kliček a technických fines.

Messi není tak vyrovnaný, ale k parádní rychlosti 89 přidává absolutně nejlepší vedení míče z celé hry, což je 96 bodů.

A jak se dostal Ronaldo před Messiho? Ronaldo dovedl letos Portugalsko k vítězství na EURO a v minulé sezóně nasázel v La Lize 35 gólů a úžasných 16 fíků navíc přidal v Lize mistrů. Oproti tomu Messi dal v La Lize jenom 26 branek, protože se o ně v Barceloně dělí s dalšími superstřelci Neymarem a Suarezem.

Ale je tady taky jeden nefotbalový důvod, proč nemá Messi ve FIFA výsadní postavení. Partnerem Messiho týmu FC Barcelona se letos stal největší herní konkurent Pro Evolution Soccer, který bude mít letos Messiho se spoluhráči dokonce na obalu, zatímco FIFA po dlouhé době zvolila jako hlavní tvář německou hvězdu Marco Reuse.

A jaké byly první reakce na Ronaldovo prventství napříč diskuzemi a sociálními sítěmi?

"EA neuneslo, že má Barcelona smlouvu s PES... kdyby nedělali ratingy jenom podle partnerství"

"Konečně odpovídá špička žebříčku realitě!"

"Messi je dlouhodobě nejlepší hráč, který si svou výkonnost drží. Proto měl zůstat první."

"Podle výkonů v nejdůležitějších fázích minulé sezóny by měl být na jedničce Bale."

"Jako fanoušek Messiho musím uznat, že Ronaldo byl v minulé sezóně lepší, takže si svoje místo zaslouží."

"Útěkáři jako Messi, kteří hned po prohře odcházejí z nároďáku, si nezaslouží č.1" - na což další uživatel odpověděl: "Egomaniaci jako Ronaldo taky ne."

"Bože, co je horší než válka mezi fanoušky Xboxu a Playstationu? Válka mezi fanoušky Ronalda a Messiho!".

Nejlepší hráči ve FIFA 17:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - OVR 94 2. Lionel Messi (Barcelona) - OVR 93 3. Neymar (Barcelona) - OVR 92 4. Luis Suarez (Barcelona) - OVR 92 5. Manuel Neuer (Bayern Munich) - OVR 92 6. Gareth Bale (Real Madrid) - OVR 90 7. Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) - OVR 90 8. Jerome Boateng (Bayern Munich) - OVR 90 9. Robert Lewandowski (Bayern Munich) - OVR 90 10. David De Gea (Manchester United) - OVR 90

Souhlasíte s podobou TOP 10?

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný